Daniil Medvedev reacționează după ce ucraineanca Marta Kostyuk a cerut excluderea tuturor tenismenilor ruși din competiții. Ce a spus numărul 1 ATP

Daniil Medvedev reacționează după ce ucraineanca Marta Kostyuk a cerut excluderea tuturor tenismenilor ruși din competiții. Ce a spus numărul 1 ATP
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14/03/2022, 13:16

Tenismenul rus Daniil Medvedev (nr. 1 ATP), a reacționat duminică, după victoria din turul al doilea al Indian Wells, despre solicitarea tenismenei ucrainene Marta Kostyuk, privind interzicerea participării tenismenilor ruși în cadrul competițiilor oficiale.

După ce l-a învins cu 6-3, 6-2 pe cehul Tomas Machac (158 ATP), Medvedev a declarat, în cadrul conferinței de presă de după meci, că și-ar dori să joace tenis în continuare, chiar dacă va fi nevoie să o facă sub steag neutru, potrivit DigiSport.

Declarația sa vine în contextul în care ATP și WTA au decis că sportivii ruși vor putea participa în continuare la turnee, dar sub steag neutru, iar ucraineanca Marta Kostyuk (54 WTA) s-a arătat revoltată, solicitând ca tenismenii ruși din ambele circuite să nu mai poată să participe deloc la aceste turnee.

„Cu siguranță, nu este un lucru pe care îl decid eu. Eu doar respect regulile, nu pot să fac altceva. În momentul de față, regula spune că putem juca sub steag neutru. Eu vreau să practic sportul meu preferat. Voi fi acolo să joc pentru fanii mei, pentru oameni, pentru mine. Tenisul este un sport foarte individual. Până acum, sancțiunile mai puternice au fost adoptate în sporturile colective.

Să vedem cum evoluează situația. Eu mă bucur doar că sunt aici și că practic sportul pe care îl iubesc. Fanii au fost foarte buni cu mine în acest meci. Am primit aplauze, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă”, a declarat Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev și-a șters steagul rusesc de pe profilul de Instagram

La începutul acestei luni, actualul lider mondial și-a șters steagul Rusiei de la descrierea de pe pagina sa de Instagram, în contextul războiului din Ucraina.

Decizia a fost criticată de internauții ruși, unii dintre aceștia ajungând să ceară în comentarii chiar retragerea cetățeniei sportivului de 26 de ani.

Mulți dintre fanii tenisului din Rusia l-au criticat pe Medvedev, acuzându-l de trădare, dar gestul său, unul simbolic, a fost lăudat de voci din statele occidentale.