Declarație îngrijorătoare a lui Gigi Becali: „Ceea ce se întâmplă acum la Steaua are legătură cu ceea ce se schimbă acum în România”

Declarație îngrijorătoare a lui Gigi Becali: Ceea ce se întâmplă acum la Steaua are legătură cu ceea ce se schimbă acum în România
Publicat: 07/11/2015, 15:54

„ISU a răspuns că Primăria nu are autorizația necesară și ISU nu ne lasă să jucăm, pentru că Primăria nu a luat aprobări. Jandarmii nu vin să păzească la meci. După știința mea doar două stadioane în România au aceste aprobări, CFR Cluj și ăla de la Drobeta Turnu Severin, și poate și «miliția» (n.r. – stadionul Dinamo) are. Dar cei de la Primărie nu au cerut aprobare, nu au ștampila. Eu am vrut să cumpăr și la Chiajna”, a afirmat Becali.

Becali nu a luat în calcul ca echipa sa să evolueze pe stadionul rivalei tradiționale, Dinamo: „Nu puteam să jucăm pe Ștefan cel Mare niciodată. Orice, dar în Ștefan cel Mare și Giulești nu se poate. Sunt rivali de viață. Cu CFR te poți bate, dar aici e vorba de simbol. Steaua, Dinamo și Rapid nu le poți atinge. E o rivalitate de spirit”.

Finanțatorul grupării FC Steaua este încrezător că în maximum 6 luni echipa va ajunge să evolueze din nou pe arena din Bulevardul Ghencea în partidele de pe teren propriu. „Ceea ce se întâmplă acum la Steaua are legătură cu ceea ce se schimbă acum în România. Eu cu acordul generalilor am făcut investiții de 4-5 milioane de euro în Ghencea. Dacă m-ați pus să fac investiții, nu înseamnă că voi trebuie să dați banii? Eu o să-i dau în judecată și pe asta. Pentru că ei au aprobat să fac investițiile. Nu au zis că le iau când vreau înapoi. Eu am făcut investiții în contextul în care jucam acolo. Nu mai merge la infiti așa. Eu trag la căruța României și voi stați la șpițuri. Eu îmi iubesc țara și vreau să trag la căruța României. Dar acum o să fac plângeri penale. Unde este emblema? Ce faceți cu emblema? Pentru ce faceți mă rău? De ce nu-l lăsați pe Becali să facă investiții la stadion și îl lăsați în paragină? Lasă că vă prinde acum. Unde ați fost cu coloană oficială de 1600 de ori? Până acum au zis că lasă că merge și așa. Uite că nu mai merge, 25 de ani stat toți că merge și așa. Acum a venit tragedia asta și poate se schimbă ceva. Dar acum o să vină guvern de tehnocrați și o să se schimbe. Eu cred că semnalul și spiritul de dreptateși încredere se va dispersa în toate instituțiile statului. Eu cred că în 4,5 sau 6 luni o să zică «gata»”, a mai spus Becali.

Întrebat dacă mai speră la câștigarea titlului de campioană în acest sezon Becali a spus: „O să cumpăr 15-20 de jucători, doi sunt buni, nu? Și asta acum în iarnă. Acum, dacă se pun lucrurile la punct, gata, o să trag cu putere. Dar nu o să mai cumpăr jucători străini în viața mea, m-am lecuit. Ce face Hagi e cel mai frumos lucru, el face pas cu pas. Dar el nu dă pentru câteva sute de mii, el știe să vândă pe milioane. Eu aș vrea mai mulți de la Viitorul, dar nu vreau să se speculeze”.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat, vineri seară, pe site-ul oficial, că meciul Steaua – FC Botoșani, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii I, se va disputa la Cluj-Napoca, Arena Națională neavând autorizație de securitate la incendiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase