Două noi sporturi în România au apărut în România! S-a recunoscut practicarea oficială în Monitorul Oficial

Două noi sporturi în România au apărut în România! S-a recunoscut practicarea oficială în Monitorul Oficial
Publicat: 02/08/2022, 07:56

Reprezentanții Ministerului Sportului au anunţat că au fost publicate în Monitorul Oficial ordinele de ministru prin care se recunoaşte practicarea oficială în România a două noi discipline, pole sport (sportul la bară) şi padelul.

„În Monitorul Oficial al României nr. 760 din data de 29 iulie 2022, au fost publicate ordinele de ministru prin care s-a recunoscut practicarea oficială în România a două noi ramuri sportive: Pole Sport – Sportul la Bară şi Padelul.

Sportul la Bară este un sport care combină gimnastica artistică şi acrobaţia, executate pe o bară verticală, iar Padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereţi de sticlă.

Dacă Pole Sport – Sportul la Bară necesită agilitate, forţă, echilibru, anduranţă şi flexibilitate, fiind accesibil preponderent sportivilor foarte bine antrenaţi, Padelul are o mai mare deschidere către sportul de masă şi se bucură de popularitate în rândul familiilor sau al grupurilor de prieteni, datorită uşurinţei cu care se practică”, se arată în comunicatul Ministerului Sportului.

Ce alte sporturi au apărut la Jocurile Olimpice?

Pole Sport include elemente artistice, dar este bazat mai mult pe mişcări atletice şi merit tehnic, fiind evaluat pe baza unui Cod de Punctaj original, în conformitate cu sporturi standard olimpice, precum săriturile în apă, patinajul pe gheaţă şi gimnastica ritmică.

Padelul cuprinde un ansamblu de exerciţii fizice complexe care angrenează atât partea inferioară cât şi cea superioară a corpului, fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul şi care pune accent pe efort fizic, socializare şi relaxare.

Breakdancing-ul și skateboard-ul sunt două dintre cele patru noi activități sportive care vor putea fi incluse la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Decizia a fost confirmată luni de Comitetul Olimpic Internațional, întrucât încearcă să se adapteze noilor vremuri și să atragă un public mai tânăr la competiția istorică.

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de Paris 2024 propusese anul trecut includerea celor două sporturi, alături de surfing și alpinism sportiv, însă aștepta o revizuire finală de către Comitetul executiv. Skateboard-ul, alpinismul sportiv și surfingul fac deja parte din Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.