Dragomir: Mititelu a indus DNA-ul în eroare, a escrocat Fiscul și a păcălit instanțele

Dragomir: Mititelu a indus DNA-ul în eroare, a escrocat Fiscul și a păcălit instanțele
Publicat: 16/04/2013, 15:38
Actualizat: 04/07/2013, 08:19

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, că finanțatorul Universității Craiova, Adrian Mititelu, a indus DNA-ul în eroare, a escrocat Fiscul și a păcălit instanțele ascunzând faptul că societatea se află în insolvență și astfel putea cere anularea transferurilor jucătorilor săi.

„Legat de dezafiliere, de pierderea jucătorilor, o să aveți o surpriză foarte mare. Cei de la Craiova au împins cu bună știință federația să ajungă la dezafiliere. Universitatea Craiova fiind în insolvență, lucru pe care nu îl știe nimeni, putea să nu pățească nimic. Administratorul judiciar al clubului putea să ceară judecătorului sindic să anuleze totul, transferurilor, putea să nu plece niciun jucător de la Craiova, tot, tot. Puteau să nu piardă niciun jucător, toate transferurile cu trei ani în urmă și nici acum. Așa spune legea insolvenței, putea să oprească orice plecare. În decurs de cinci zile judecătorul sindic putea să anuleze tot. Dar ei nu asta au vrut, ei au vrut să plece jucătorii, pentru că nu mai aveau cu ce să îi plătească, iar apoi să acuze FRF și LPF că fotbaliștii, făcând parte din patrimoniu, erau sub sechestru și toată asta să cadă în spatele nostru. Totul a fost o strategie avocățească a lui Mititelu”, a spus oficialul Ligii.

El a explicat că în decurs de șapte ani Universitatea Craiova nu a avut aprobat un plan de reorganizare deși s-a aflat în insolvență. „Păi s-a mai pomenit ca o societate să fie de șapte ani în insolvență și nici acum să nu aibă aprobat planul de reorganizare? Când se apropia să ia licența de la FRF ei întrerupeau procesul de insolvență, apoi îl reluau. Ei au crezut că păcălesc procurorii, avocații, judecătorii. Ei au premeditat totul. Ei au păcălit insclusiv DNA-ul. E o treabă foarte deșteaptă asta, dacă nu s-a prins nimeni, nici procuratura, vă dați seama”, a adăugat președintele LPF.

Dragomir susține că membrii Comitetului Executiv al FRF au știut de strategia conducătorilor clubului Universitatea Craiova, dar nu au făcut public până la finalizarea urmăririi penale. „Au crezut că sunt foarte deștepți, dar acolo la Craiova și ei se mai pârăsc unii pe alții. Așa că strategia lor a transpirat. Noi am știut, dar nu am zis nimic până acum, decât acum, după ce ai noștri au luat la cunoștință de actul trimiterii în instanță. Noi am procedat exact după lege. A fost o strategie de-a noastră, a celor din fotbal, să nu facem public. Dar acum, după ce s-a închis dosarul, putem să spunem că procuratura a fost indusă în eroare de Mititelu și ceilalți de acolo. Păi ca să pricepi fenomenul din sport trebuie să citești regulamentele, să studiezi. Altfel, dacă îl auzi pe Mititelu la televizor… Păi nevastă-mea mi-a zis că «Ia uite, bă, are dreptate ăsta». Dar i-am deschis legea insolvenței: «Uite, mami, aici, el putea să preîntâmpine tot»”, a explicat Dragomir.

Oficialul LPF a afirmat că Adrian Mititelu poate solicita și în momentul de față anularea deciziilor prin care jucătorii din lotul echipei Universitatea Craiova au fost declarați liberi de contracte. „Ei de ce fac atâta caz dacă nici până la această dată nu au cerut prin judecătorul sindic problema jucătorilor. Ei pot să își ia înapoi jucătorii transferați cu trei ani în urmă și acum, și mâine, și poimâine. Pentru că ei sunt încă în insolvență. Dar ei nu au făcut ce a făcut Rapidul, adică să facă plan de reorganizare, să reducă cheltuielile, salariile și așa mai departe. Nu, ei au mers pe blat. Iar acum o să fim într-un proces făcut de escroci. Ei au escrocat Fiscul și au păcălit instanțele judecătorești”, a precizat președintele.

Dragomir lasă să se înțeleagă faptul că unii procurori sunt olteni și pot fi părtinitori. „O să mai auziți de Mititelu pentru că e vocal, știe bine să strige… sunt mulți olteni procurori, sunt judecători, care chiar dacă stai cu legea în față, tu spui că e alb, iar el zice că nu, că e negru. Cine îl trage la răspundere? Eu am stat cinci ani în procese, am fost achitat, și acum nu pățește nimeni nimic. Nici măcar o amendă de 5 lei. Dacă îl dau eu în judecată plătesc contribuabilii. Îl bagi pe unul la pușcărie 25 de ani și îți dă trei luni diminuare 10 la sută din salariu, aceasta este legea răspunderii juridice. Asta se întâmplă în țara asta. DNA-ul ne trimite acum în judecată pentru un vot democratic (n.r. – în Comitetul Executiv al FRF). Ce să mai zici, te duci în instanță și cheltui bani. Eu așa am fost… am făcut sediul LPF, am fost la instanțe, m-au achitat toate, dar nu mi-a dat nimeni banii cheltuiți înapoi, publicitatea negativă pe care am avut-o. Iar cel care m-a trimis pe mine în judecată (n.r. – fostul finanțator al FC Național, Constantin Iacov) nu pățește nimic”, a spus Dumitru Dragomir.

El se consideră nevinovat în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova deoarece nu a avut niciun avantaj și nici nu a vrut să se răzbune. „Dacă încalci legile țării, ori le încalci să ai un avantaj, ori pentru vreo răzbunare, ceva. Nu este niciunul cazul meu. Dar eu, fiind o persoană publică, trebuie să fiu murdărit cât mai mult. Asta se întâmplă în România. Orice faci te murdărești. Pe mine m-au băgat la abuz în serviciu, că am votat cum mi-a votat conștiința. Dacă aveam vreun avantaj, măcar o ciocolată, atunci da. Procurorii fac dosare înalte de cinci metri, dar cine să citească atâtea documente? Iar apoi, în două rânduri, scriu acolo «abuz în dauna intereselor personale». Și unde e abuzul, nu știu. Dar în țara asta trăim acum. Mai nou DNA-ul conduce fotbalul și nu se apleacă să citească regulamentele și să vadă că acestea sunt aprobate de instanțe, sunt făcute conform Legii Sportului, a statutelor UEFA și FIFA și așa mai departe”, a mai afirmat Dumitru Dragomir.

Procurorii anticorupție au finalizat ancheta în dosarul privind excluderea Universității Craiova, oamenii de fotbal cercetați în această cauză urmând să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție pentru a studia probele care sunt aduse în acuzarea lor.

Avocatul Federației Române de Forbal, Cristian Ene, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că odată finalizată cercetarea, procurorii anticorupție au trecut la etapa prezentării materialului de urmărire penală. Astfel, procurorii anticorupție îi vor chema pe toți cei puși sub inculpare în acest caz, pentru a studia probele aduse în acuzarea lor.

Cristian Ene a precizat că după ce se va încheia și etapa de prezentare a materialului de urmărire penală, anchetatorii vor decide pe cine trimit în judecată în acest dosar.

În dosarul privind dezafilierea Universității Craiova, la 13 octombrie 2011, procurorii au început urmărirea penală față Mircea Sandu – președintele Federației Române de Fotbal, Dumitru Dragomir – vicepreședinte FRF și președintele LPF, Ioan Octavian Goga – vicepreședinte FRF, reprezentant al fotbalului amator, Marius Stan – președintele clubului Oțelul Galați, reprezentant al grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, Marian Pălărie – reprezentant al fotbalului feminin, Cornel Costică Sfaițer – președintele clubului FC Botoșani, reprezentant al Ligii a II-a, Paul Costaș – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori, Ioan Sorin Țerbea – reprezentant al fotbalului în sală, Liviu Cristian Bobar – președintele CSM Școlar Reșița, reprezentant al Ligii a III-a, Vasile Avram – președintele CCA, Marin Rusen – președintele Juventus București, reprezentant al Ligii a II-a, Ștefan Stana – președintele AFC Berceni, reprezentant al Ligii a III-a.

Cei 12 membri ai Comitetul Executiv al FRF la data excluderii echipei Universitatea Craiova au fost puși sub învinuire pentru abuz în serviciu și sustragere de bunuri de sub sechestru.

În același dosar a fost începută urmărirea penală față de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul Federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-și retragă acțiunile în instanțele civile împotriva Federației Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Președintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012. După dezafiliere, jucătorii Universității Craiova au devenit liberi de contract și au plecat gratis la alte echipe.

La 16 septembrie 2011, Universitatea Craiova a solicitat DNA începerea urmăririi penale față de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea din FRF (Marius Stan și Marian Pălărie s-au abținut), pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

De la începerea anchetei în acest caz, procurorii anticorupție i-au audiat pe toți cei acuzați în acest dosar, precum și mai mulți foști componenți ai echipei Universitatea Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Cele mai aspectuoase aperitive pentru masa de Paști. Se prepară în 20 de minute
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii