Dragomir spune că nu a văzut meciuri suspecte de blat în Liga I

Dragomir spune că nu a văzut meciuri suspecte de blat în Liga I
Publicat: 16/05/2012, 15:42
Actualizat: 16/05/2012, 15:42

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că nu a văzut meciuri suspecte de a fi fost aranjate în actuala ediție a Ligii I, iar cei care fac astfel de acuzații doar își dau cu părerea.

„În prima ligă nu mi s-a părut vreun meci suspect. Nici în a doua ligă, pentru că n-am văzut. Eu nu joc la pariuri, nu merg în casele de pariuri”, a spus Dragomir.

De asemenea, el crede că teama președintelui clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, privind un aranjament la meciul Steaua – Dinamo este nejustificată. „Așa s-a temut el (n.r. – Iuliu Mureșan) și la Rapid cu Târgu Mureș, și la meciurile Vasluiului, și la meciurile celor de la Dinamo și uite că toate au capotat. Și când credea că bate la scor Chiajna, au luat de nu s-au văzut. Fotbalul este prost din punctul de vedere al acuzațiilor. Asta este, suntem o țară de oameni care își dau cu părerea”, a explicat oficialul LPF.

Dragomir a refuzat să dea un pronostic la derbiul Steaua – Dinamo. „Nu dau un pronostic pentru că nu-s tâmpit. Dacă eram un tâmpit dădeam pronosticuri și stăteam numai 2-3 ani pe la Ligă, nu 20 și ceva. Dar mă îndoiesc că o să fie un meci spectaculos la miza asta. Dar va fi spectacol grandios în tribune datorită zecilor de mii de oameni care vor veni la stadion”, a menționat Dumitru Dragomir.

Președintele consideră că tehnicianul echipei Steaua, Mihai Stoichiță, a procedat bine vorbind la telefon cu finanțatorul Gigi Becali în timpul partidei cu Rapid. „Stoichiță este un mare antrenor, unul din marii antrenori pe care îi are țara la ora actuală. Și un tip diplomat. Ce trebuia să facă? Să îi dea cu telefonul în cap patronului? El a procedat foarte bine că a răspuns (n.r. – la telefon). Păi a doua zi îl dădea afară dacă nu răspundea”, a adăugat președintele LPF.

Dragomir susține că membrii comisiilor din cadrul LPF răspund pentru deciziile pe care le iau și că singura sa atribuție în ceea ce îi privește este să îi demită dacă observă că nu au judecat corect pe parcursul sezonului. „Comisiile sunt independente, eu nu mă implic. Sunt juriști de meserie acolo, ei răspund. Misiunea mea este ca la final de campionat să văd dacă au judecat bine, pentru că eu îmi iau puncte de vedere de la case de avocatură și de la juriștii Ligii. Și la sfârșit de campionat, asta e misiunea mea, dacă au judecat corect îi felicit, dacă nu, îi dau afară. În rest nu am alte atribuțiuni”, a afirmat Dragomir.

În ceea ce privește meciul Universitatea Cluj – CFR Cluj, întrerupt în minutul 27, președintele LPF a menționat că arbitrul Alexandru Tudor este „fricos”. Dragomir a adăugat că faptele descrise în raport de supervizorul Alexandru Boc sunt cele adevărate și nu cele menționate de Alexandru Tudor.

„Spre deosebire de Tudor, Sandu Boc are cinci martori care susțin că adevărul este cel spus de Boc. Fără să știe nici Tudor și nici Boc eu am făcut cercetările necesare să văd dacă așa s-a întâmplat. Iar Sandu Boc n-a intrat singur în cabină pentru că e băiat deștept. A fost procurorul, șeful de la Jandarmerie, de la prefectură, au fost cinci și toți au auzit ce s-a discutat. Dar nu l-aș considera mare vinovat nici pe Tudor, pentru că e om și poate să greșească. Tudor însă pe cât e de vioi pe atât e de fricos. Eu am mai avut un caz cu el și atunci a fost de înțeles. Aici însă nici Boc nu i-a cerut să continue meciul. Pentru că dacă Boc era foarte ferm atunci se juca. Dar atunci Boc încălca regulamentul. Dar în situații de forță majoră încalci și regulamentul pentru a salva vieți. Eu am făcut asta acum câțiva ani pe Giulești”, a precizat Dragomir.

Motivele reprogramării partidei Universitatea Cluj – CFR Cluj vineri sunt reunirea echipei naționale și imposibilitatea mutării datei de disputare a finalei Cupei României, spune șeful LPF. „Comitetul de Urgență al FRF a hotărât data meciului Universitatea Cluj – CFR Cluj. Luni nu se putea pentru că atunci se reunește lotul echipei naționale. Și în afară de asta nu se putea să se împingă data finalei Cupei României pentru că era contract pe ziua respectivă făcut cu televiziunea care are drepturile. Așa a fost de la început programarea. Respectând regulamentul, am făcut însă de așa natură ca fiecare echipă care joacă să aibă cel puțin 48 de ore între meciuri”, a afirmat Dumitru Dragomir.

El a mai declarat că echipa care va câștiga titlul va merita noul trofeu comandat de LPF în acest an. „Este un trofeu frumos, am făcut comanda de un an. Și la fel de frumoasă e și gheata de aur pentru golgheter. Merită campioana un astfel de trofeu pentru că a fost un campionat inedit, n-am mai văzut așa ceva până acum. Mai avem două etape și să nu se știe campioana, e greu… numai în Anglia a fost așa și a fost între două echipe, nu ca la noi între cinci. S-a dat lupta în cinci la noi. A fost un campionat bunicel. Nu la fel a fost însă și comportamentul galeriilor”, a meniționat oficialul LPF.

Dumitru Dragomir este de părere că numele campioanei se va afla în ultima etapă. El consideră că persoana care l-a readus pe antrenorul Ioan Andone la CFR Cluj a fost „un geniu”. „Andone este omul care știe să câștige titluri. Este un mare antrenor, păcat că nu l-am apreciat mai mult”, a adăugat Dragomir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului