Dragomir susține că „salariatul Duru” este vinovat de toate „nenorocirile” din fotbalul intern

Dragomir susține că salariatul Duru este vinovat de toate nenorocirile din fotbalul intern
Publicat: 06/08/2013, 19:49
Actualizat: 06/02/2019, 17:08

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, că directorul administrației de licențiere al FRF, Viorel Duru, este vinovat de toate „nenorocirile” din fotbalul românesc din ultimii trei ani, inclusiv de cazul Rapid/Concordia, pentru că nu a acordat licență provizorie grupării giuleștene.

Dragomir susține că FRF a ales un dosar de licențiere cu condiții foarte greu de îndeplinit pentru ca Viorel Duru „să facă ce vrea din fotbalul românesc la masa verde” „Pentru mine meritul sportiv primează în toate situațiile din lume. Rapid a terminat pe locul 8. Cine îmi spune mie că Duru, care poate să scoată dosare cum vrea el, poate să scoată Rapidul cum vrea el și să ajungă România cum a ajuns acum din punct de vedere al imaginii în Europa. Asta se datorează numai salariatului Duru care a încurcat pe toată lumea, Craiova, Timișoara, Bistrița, Oradea și așa mai departe. De ce noi, România, nu am luat dosarul de licențiere pe care l-a luat Spania, Anglia, Germania, de ce? A, ca să fii la mâna unui om care poate să facă ce vrea din fotbal la masa verde. Și atunci cum să îl acuzi pe Dragomir de ceva?”, a explicat oficialul Ligii

Dumitru Dragomir îl acuză pe Viorel Duru și pentru că LPF a acordat în 2011 banii din drepturile TV clubului Universiatea Craiova ca urmare a unui document fals semnat de directorul de licențiere. „Rapid a terminat pe locul 8. Noi trebuia să fim mai maleabili la comisia de licențiere. De acolo au plecat toate fisurile în ultimii trei ani și toate necazurile. Eu am primit de la comisia de licențiere un document fals și am dat banii din drepturile TV Craiovei. Am dat banii pe un document fals, certificatul de licențiere trimis de FRF este fals și când ne-a chemat Garda Financiară și ANAF-ul la FRF domnul Duru a spus că este «eroare materială». Asta după ce LPF dăduse banii Craiovei. Și acum Mitică Dragomir și Liga sunt acuzați de prostii”, a menționat Dumitru Dragomir.

În opinia șefului LPF, comisia de licențiere trebuia să acorde provizoriu licența grupării Rapid până la decizia Tribunalului București în ceea ce privește planul de reorganizare. „Comisia de licențiere trebuia să dea aviz Rapidului până primea aprobarea planului de reorganizare. Dar nu s-a vrut din partea federaței, a comisiei de licențiere. De aici a plecat toată nenorocirea. Când a văzut că U Cluj a câștigat la TAS, comisia de licențiere trebuia să revizuiască imediat dosarul Rapidului și să îi dea acceptul provizoriu. Dacă Rapid primește aprobarea planului de reorganizare în septembrie, cum a fost scos Rapidul din Liga I? Cum răspunde Duru la chestia asta? Și nu se poate vorbi de termene limită, pentru că instanțele judecătorești nu sunt la dispoziția comisiilor sau a FRF. Puteau să dea un verdict și peste 8-9 etape, iar noi ne luam măsuri. Deci, începeai campionatul cu 18 echipe, dar îl terminai cu 14 să zicem. Și nu încălcai regulamentul”, a afirmat președintele Ligii.

Dragomir spune că a solicitat FRF demiterea directorului administrației de licențiere, pe care îl consideră vinovat și în cazul „Concordia Chiajna-Rapid”, dar Mircea Sandu nu l-a dat afară chiar dacă a promis acest lucru într-o Adunare Generală. „Am cerut înlocuirea domnului Duru de mult. Numai că Mircea Sandu a promis că dacă Universiatea Cluj va lua licența la TAS îl dă afară. Dar nu l-a dat afară. N-am să înțeleg niciodată pentru ce a făcut chestia asta”, a spus Dragomir într-o conferință de presă.

Dragomir consideră că FRF prin comisia de licențiere a vrut să lovească în banii încasați de cluburile din Liga I din drepturile TV. Motivul este „invidia”, adaugă președintele LPF. „Asta a fost nenorocirea, nu s-a vrut să se dea o mână de ajutor legal unei echipe profesioniste (n.r. – Rapid). Pentru că acolo, la federație, s-a vrut să lovească în banii de la televiziuni și să lovească în cluburi. De la suma imensă pe care au luat-o cluburile din drepturile TV a plecat. După părerea mea sunt invidii foarte mari pe tema asta”, a precizat Dumitru Dragomir.

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, acuzat, luni, de Mircea Sandu de „incompetență”, nu va fi demis. „Valentin Alexandru este un profesionist de care nu mă voi dezice niciodată. Îndepărtarea lui Valentin Alexandru nu ține nici de federație, nici de nimeni, ține de mine. Și nu îl demit pe Valentin Alexandru. Numai dacă plec eu de la Ligă, cel care vine după mine bineînțeles că o să vină cu secretarul lui general. Pentru că Vali Alexandru a fost un funcționar excepțional și nu iau măsuri cu el”, a mai spus Dragomir.

Contactat de agenția MEDIAFAX, Viorel Duru a refuzat să comenteze afirmațiile lui Dragomir: „Dumitru Dragomir este vicepreședintele federației, este șeful meu și nu pot comenta declarațiile dânsului”.

TAS a obligat, la 2 august, Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanța de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgență al FRF.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF și LPF. Șeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licențelor, în timp ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susținut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparținut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleștene de a juca în primul eșalon, în condițiile în care nu are licență.

Ilfovenii au jucat, totuși, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc