Drama lui Eric de Oliveira, cel mai bun MARCATOR străin din fotbalul românesc: „Există posibilitatea să-mi fie amputat piciorul”

Publicat: 08/02/2023, 14:00

Eric, cel mai bun marcator străin din fotbalul nostru, s-a retras în 2021. Brazilianul a dezvăluit că suferă de depresie și i-ar putea fi amputat un picior.

Sud-americanul are 66 de goluri în prima ligă din România. Eric a jucat în țara noastră pentru Gaz Metan, Pandurii Târgu-Jiu, Viitorul și FC Voluntari.

A mai evoluat în Ucraina la Karpaty Lvov, în Arabia Saudită la Al-Ahli Jeddah și Najran, în Japonia la Matsumoto Yamaga și în Qatar la Al Markhiya.

Drama lui Eric de Oliveira: „Există posibilitatea să-mi fie amputat piciorul”

Lui Eric i-ar putea fi tăiat piciorul stâng.

„Toată lumea îl știe pe Eric zâmbitor, dar e greu să mai fiu Eric de acum ceva vreme. Offf, s-au acumulat multe. Am intrat într-o depresie! Din cauza modului în care m-am lăsat de fotbal. Am fost surprins…

Mă așteptam să merg la doctor și apoi să revin la fotbal, însă n-a fost așa. Un medic mi-a pus un stent la picior și din momentul ăla eu n-am mai putut să joc! A fost finalul. Acum, de exemplu, nu pot să fac nici măcar 50 de metri pentru că mă dor picioarele, se umflă. Când mi-am dat seama că nu voi mai putea juca fotbal am intrat în depresie!

Doar familia mă poate ajuta! Familia a fost pilonul principal care m-a ținut… Soția mea a suferit foarte mult în această perioadă. Mulți pe care-i consideram prieteni au uitat de mine. Mergem înainte, nu e nicio problemă, asta e”, a spus Eric de Oliveira, potrivit GSP.

„E ciudat că medicii nu știu, îmi spun doar că am o arteră înfundată. Mi-au desfundat-o de trei ori până acum. Apoi mi s-a spus că am tromboflebită, mi se îngroașă sângele și trebuie să iau anticoagulante.

Din păcate nu văd rezultate, nicio îmbunătățire. Am dat o grămadă de bani pe doctori. Plătește, plătește, plătește și eu sunt în starea asta tot mai rea! Am fost la un meci la Slobozia și brusc am simțit probleme și la piciorul drept… Trebuie să merg în străinătate la un control. Să vedem. Dacă situația de la piciorul meu stâng se agravează în următoarea perioadă există posibilitatea să-mi fie amputat! E greu… Sunt în lumea mea și uneori cred că e mai bine să fiu singur. Merg înainte, încerc să nu mă plâng prea mult. Dumnezeu mi-a dat atâtea, iar dacă acesta este modul prin care trebuie să trec ca să revin, o să trec! – Eric de Oliveira

Eric de Oliveira a marcat 72 de goluri în toate competițiile pentru echipele din România. „E din cauza fotbalului sută la sută (n.red. depresia)! Eu eram Eric, cel mai mare străin din istoria României, și dintr-odată s-a terminat totul. Nu mai puteam să dau în minge, să fac ceea ce iubesc! Nu pot să mă uit la videourile mele, nu pot să mă uit la meciurile mele. Nu am stare. Să nu-mi pierd piciorul (n.red. – ce își dorește cel mai mult)! Am dureri mari de tot, insuportabile, abia adorm”, a mai declarat Eric pentru sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase