Dumitru Dragomir, despre schimbarea gazonului de pe Arena Națională: „Poate a zecea oară o să nimerească unul bun”

Dumitru Dragomir, despre schimbarea gazonului de pe Arena Națională: Poate a zecea oară o să nimerească unul bun
Publicat: 04/09/2012, 13:47
Actualizat: 10/02/2019, 22:56

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a ironizat eșecul specialiștilor care se ocupă de gazonul de pe Arena Națională, afirmând, marți, că atunci când îl vor schimba a zecea oară poate vor nimeri un covor de iarbă bun pentru fotbal.

„A zecea oară va fi mai bun gazonul… cel puțin a zecea oară o să nimerească un gazon bun. După părerea mea, nu este întreținut cum trebuie, nu sunt meseriași cei care se ocupă de gazon. Cei de acolo ar trebui să mă caute să le dau lecții. Multe sfaturi le-aș da referitor la gazon. Doar asta am făcut înainte de Ligă vreo 20 de ani, m-am ocupat de gazoane, nu am fost președinte de club? Aveam unul la Brașov (n.r. – FCM Brașov), Andrușca, ăsta făcea gazonul ca masa de biliard. Eu pe Andrușca de la Brașov l-aș aduce la Arena Națională. I-aș da terenul în primire ca să se ocupe el. Și fac pariu pe cât vreți că o să fie masă de biliard acolo dacă se ocupă el”, a spus oficialul LPF.

Dragomir nu crede că grupările Dinamo și Steaua se vor implica financiar în schimbarea gazonului de pe Arena Națională, așa cum a anunțat, luni, președintele FRF, Mircea Sandu. „Dacă schimbă iar gazonul înseamnă că trebuie să îi mulțumim primarului Oprescu. Banii îi pune Primăria, vedeți-vă de treabă. O să cotizeze și cluburile, dar treaba e a Primăriei. Oprescu bagă banii și alții strică, vă spun eu”, a explicat Dumitru Dragomir.

Președintele Ligii este de părere că firmele care au montat gazon pe Arena Națională au greșit aducând rulouri de iarbă din țări cu o climă diferită de a noastră. „Acolo e nevoie de oameni de meserie, nu ingineri sau mai știu eu ce. Sunt puțini oameni care se pricep la gazoane. În Kuweit sau în Arabia Saudită de ce nu se arde gazonul? Nu se întreabă nimeni de ce e verde gazonul la 58 de grade acolo? Pentru că gazonul e făcut pentru temperatura aia. Așa și la noi, nu mai aduci gazon din Olanda. Pentru că în Olanda e total altă climă. Aduci gazon de la Valteri unde este gazon cât vezi cu ochii. Dar nu luăm de la aici că e ieftin, trebuie să luăm din altă parte. Dar, mă rog, nu e treaba mea”, a precizat Dragomir.

Președintele FRF Mircea Sandu a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că gazonul de pe Arena Națională va fi schimbat a treia oară de la inaugurarea stadionului, în 6 septembrie 2011, precizând că partida România – Andorra, programată, la 11 septembrie, se va desfășura pe un nou covor de iarbă. „Este o colaborare între cluburile Dinamo, Steaua, Federația Română de Fotbal și Primăria Bucureștiului. Sperăm ca până sâmbătă noaptea să fie montat noul gazon, iar marți să fie în regulă”, a explicat Sandu.

Având o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Națională a fost inaugurată la 6 septembrie 2011. La prima partidă, România – Franța, disputată în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Națională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprișan, a cedat sub crampoanele fotbaliștilor, numeroase bucăți de gazon desprinzându-se pe toată suprafața acesteia. După acest meci, constructorul arenei și-a asumat înlocuirea gazonului și a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Națională a fost înlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci că stadionul trebuie să respecte cerințele care se impun pentru buna organizare și desfășurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrările de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA și UEFA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun