După dezastrul de la COSR, Alin Petrache se întoarce la șefia Federației Române de Rugby

După dezastrul de la COSR, Alin Petrache se întoarce la șefia Federației Române de Rugby
Publicat: 19/01/2017, 20:08

Joi, Comisia de validare a candidaturilor pentru ocuparea funcțiilor Biroului Federal al Federației Române de Rugby s-a întrunit și a validat candidatura lui Alin Petrache pentru funcția de președinte, pentru mandatul 2017-2020.

Mandatul actualului președinte al FRR, Haralambie Dumitraș, se încheie în luna februarie. Echipa națională de rugby a României a încheiat anul 2016 pe locul 16 în clasamentul mondial, un loc mai sus decât poziția pe care a terminat în 2015. „Stejarii” au câștigat 10 partide din cele 11 disputate.

Alin Petrache (40 de ani), fost căpitan al naționalei de rugby, a mai fost președintele Federației Române de Rugby în perioada 2009-2014, apoi între 2014 și 2016 a fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, funcție din care a demisionat după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după rezultatele mai mult decât modeste obținute la JO..

Pentru funcțiile de vicepreședinte al FRR au fost validate dosarele lui Haralambie Dumitraș, Călin Matei, Bogdan Marinescu și Mircea Copaci. Pentru funcția de membru în Biroul Federal vor candida Corneliu Negruț, Eserghep Gihan Erdal, Mihail Daniel Mitrea, Nicolae Manolache, Octavian Mădălin Bunoiu, Corneliu Ghenea și Paul Dorian Secuianu.

Pentru posturile de membri din partea cluburilor de seniori și rugby feminin au fost validate dosarele lui Ștefan Demci și Bogdan Adrian Șaramet. Pentru funcțiile de membri din partea cluburilor de juniori și copii vor candida Nicolae Manolache și Marius Macra, iar ca reprezentant al AJR-urilor și AMRB singurul candidat este Ciprian Popa.

Candidații validați vor fi supuși votului Adunării Generale de Alegeri din data de 8 februarie.

Sezonul 2016-2018, tur și retur, are o însemnătate majoră pentru națională de rugby a României, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019. Meciurile din Rugby Europe Championship au în acest sens o miza dublă și vor conta pentru ierarhia competiției, asigurând în același timp, în funcție de locul ocupat, și biletul spre Japonia.

Meciurile României în Rugby Europe Championship 2016-2017:

Germania – România, 11 februarie
România – Spania, 18 februarie
Rusia – România, 4 martie
Belgia – România, 11 martie
România – Georgia, 19 martie

„Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia din 2019 în urma rezultatelor pe care le vor obține în sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018;
– dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Națiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
– dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa și Tonga)
– dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa și una din Asia sau Oceania.