El e campionul care vrea să se ia la ÎNTRECERE cu un delfin

Publicat: 13/02/2024, 12:04

Denis Popescu, medaliat cu bronz anul trecut la Universiadă, e pasionat de scufundări și ar dori să aibă parte de o experiență inedită.

Medaliat cu bronz la Universiada de anul trecut, în proba de 100 m spate, Denis Popescu este unul dintre sportivii cu care Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) se mândrește. Atunci când e în formă, poate oricând ataca finalele Campionatelor Mondiale sau Europene de înot. Pasionat de scufundări, dar și de pescuit, el speră să poată ca în viitor să-și pună în practică pasiunile într-un ocean.

Pentru Denis, medalia de bronz de la Universiada care a avut loc anul trecut, în China, este cel mai important rezultat al carierei. Tocmai de aceea, sportivul în vârstă de 20 de ani spune că ea i-a dat acea putere de a continua antrenamentele.

Campionul care vrea să se ia la întrecere cu un delfin

„Cu siguranță, medalia mi-a dat puterea să continui și practic am văzut rezultatul muncii mele, ceea ce m-a motivat mai departe și chiar m-a făcut să visez mai sus”, a spus Denis Popescu, component al lotului național de natație.

Românul recunoaște că preferă să concureze mai spre prânz, nu la primele ore ale dimineții, pentru a putea dormi mai mult: „Depinde când concurez. Cu siguranță, dacă sunt programat printre ultimele probe nu mă trezesc foarte de dimineață. Așa că de obicei mănânc dimineața, vin la bazin, fac încălzirea și pe parcursul zilei mă pregătesc de probă”.

Visează să facă scufundări în Ocean

Chiar dacă știe să înoate foarte bine și recunoaște că îi place să o facă în mare sau ocean, Denis spune că nu a fost atras deloc să aplice pentru un post de salvamar. „Nu, nu m-am gândit niciodată să mă fac salvamar. Îmi place, în schimb, să înot în mare, să fac scufundări și să mă uit la lucruri pe sub apă”, a mai spus Denis Popescu.

Un singur regret are Denis, legat de scufundări: acela că nu poate filma în timp ce face scufundări, deoarece nu are echipamente performante: „Am mai încercat să filmez, dar pentru a reuși la nivelul la care mi-aș dori aș avea nevoie de niște aparate mai performante ca să iasă filmulețele frumoase”.

Visul lui este să ajungă să facă la un moment dat scufundări în ocean. Dar să fie într-o zonă în care nu sunt rechini, pentru că îl înfioară doar ideea că s-ar putea întâmpla asta. De altfel, acesta e și motivul pentru care, dacă ar avea de ales, ar alege să concureze împotriva unui delfin. „Mi-ar plăcea într-un ocean, nu contează, oricare. Sincer, mi-e foarte frică de rechini, dar nu cred că o să am ocazia să-i întâlnesc. Așa că aș prefera să mă întrec cu un delfin, ca să nu-mi fie frică”, a mai declarat el.

I-ar plăcea să poată zbura, precum eroii din filmele fantastice

Chiar dacă este foarte bine ancorat în lumea prezentă, Denis are și pasiuni din cea imaginară. El spune că dacă ar putea avea o abilitate specială, ar zbura, iar dacă ar fi să aibă puterile unui personaj fantastic, acesta ar fi Groot. „Mi-ar plăcea să zbor, clar. Dar personajul meu fantastic preferat este Groot”, a explicat acesta.

Dacă oceanul este locul în care visează să înoate, Denis recunoaște că cel mai ciudat loc în care a intrat în apă a fost un râu, în care a înotat când era mic. Tot din acea perioadă, are și amintiri foarte frumoase, alături de tatăl său, cu care mergea la pescuit la Dunăre când era mic. Recunoaște însă că nu a înotat niciodată în fluviu. „Nu am înotat niciodată în Dunăre, dar am fost la pescuit acolo. Când eram mai mic mergeam cu tatăl meu la pescuit, mai nou, nu. Chiar aveam răbdare și aș vrea să mai merg”, a mai anunțat Denis Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!