Emil Boc cere FRF organizarea finalei Cupei României la fotbal pe Cluj Arena. Una dintre finaliste este chiar din Cluj

Emil Boc cere FRF organizarea finalei Cupei României la fotbal pe Cluj Arena. Una dintre finaliste este chiar din Cluj
Publicat: 06/04/2015, 20:00

Potrivit unei adrese, transmisă, luni, Federației Române de Fotbal (FRF) și președintelui acesteia, Răzvan Burleanu, Cluj-Napoca a fost ocolit până acum în atribuirea unei competiții importante, iar găzduirea finalei Cupei României ar reprezenta „o reparație morală”.

„Ne adresăm dvs. în numele comunității municipiului Cluj-Napoca și a tuturor iubitorilor fotbalului din Transilvania, cu scopul de a face cunoscute câteva aspecte pe care vă rugăm să le aveți în vedere la stabilirea locului de desfășurare a finalei Cupei României la fotbal. Stadionul Cluj Arena dispune de toate facilitățile necesare găzduirii unui eveniment de asemenea importanță, fiind unul dintre cele mai moderne din Europa de Est, conform clasificării UEFA. Într-o perioadă în care doar trei orașe din țară se pot mândri cu o infrastructură modernă în ceea ce privește stadioanele, Clujul a fost ocolit în atribuirea unei competiții importante, iar găzduirea finalei Cupei României ar reprezenta o reparație morală”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții autorităților locale din Cluj-Napoca mai susțin că anunțarea stadionului Cluj Arena ca gazdă a finalei Cupei României ar însemna aplicarea unei hotărâri a Comitetului Executiv al FRF din 31 martie 2015, prin care s-a stabilit că finala se va disputa la Cluj-Napoca.

Adresa este semnată de primarul Emil Boc și de liderii de grup din Consiliul Local Cluj-Napoca din partea PNL, PSD și UDMR.

Finala Cupei României se va desfășura între echipele Steaua București și Universitatea Cluj, în 31 mai.