FC Dinamo 1948, datorii de peste 17 milioane de euro. Cât are de recuperat finanțatorul Negoiță

FC Dinamo 1948, datorii de peste 17 milioane de euro. Cât are de recuperat finanțatorul Negoiță
Publicat: 18/08/2014, 21:40
Actualizat: 28/09/2018, 02:58

Printre acționarii societății Ideal Rezidențial SRL se numără părinții lui Ionuț Negoiță, Ilie și Lidia Negoiță.

„Totalul creanțelor societății este 78.033.905 lei (n.r. – aproximativ 17,5 milioane de euro). Primii trei creditori sunt Ministerul Finanțelor, cu aproximativ 20 de milioane de lei, Ideal Rezidențial, cu aproape 18 milioane de lei, și domnul Negoiță (n.r. – acționarul majoriar al clubului), cu aproape 14 milioane de lei. Acesta ar fi un Top 3 al tabelului. Salariații au creanțe totale de 993.000 de lei, aici fiind incluși personalul tesa și jucătorii”, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, adminstratorul judicar Andrei Cătălin Dascălu.

Întrebat dacă foștii acționari se răgesc în tabelul creditorilor, Dascălu a răspuns: „Ca nume, în mod direct, foștii acționari nu se regăsesc în tabel, dar ca societăți îmi este greu să spun dacă sunt sau nu.”

Administratorul judiciar a precizat că 40 la sută dintre creditorii notificați nu s-au înscris la masa credală. „Ca număr, creditorii sunt până în 55, iar 40 la sută dintre cei care au fost notificați nu au formulat cereri pentru înscriere la masa credală”, a spus Dascălu.

El a menționat că prima Adunare Generală a creditorilor va avea loc la 25 august. „Prima Adunare Generală a creditorilor va fi pe 25 august. Astăzi tabelul a fost transmis spre publicare la instanță. Următorul pas este Adunarea Generală a creditorilor, apoi tabelul definitiv al creditorilor, pe 2 septembrie și termenul de procedură, pe 10 septembrie”, a spus Dascălu.

Întrebat când preconizează că Dinamo ar putea ieși din insolvență, Dascălu a declarat că este greu de dat un termen. „Este prematură o astfel de estimare, eu sper într-un plan de reorganizare cât mai rapid propus și aprobat, un termen real posibil pentru un plan aprobat de creditori și conform termenelor stabilite de instanță ar fi undeva la jumătatea lunii octombrie sau la sfârșitul lunii octombrie. Eu cred că am putea avea acest plan propus în termen.”

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvență a fost înregistrat la 13 mai, la Tribunalul București.

FC Dinamo este al șaselea club de Liga I care solicită intrarea în insolvență în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Oțelul Galați și FC Vaslui.

Actualul proprietar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a explicat, la 14 mai, într-o scrisoare deschisă, că „deceniul criminal” și datoriile acumulate în perioada în care clubul a fost în propietatea foștilor acționari au condus la decizia de a solicita intrarea în insolvență a societății.

Omul de afaceri Ionuț Negoiță a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acțiunile deținute de Nicolae Badea și pe cele ale lui Dragoș Săvulescu. El deține aproape 93 la sută din acțiuni, ceilalți proprietari fiind Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, cu 7 la sută, și Cornel Dinu, cu 0,03 la sută.

Negoiță a devenit acționar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de „câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acțiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea.

Echipa de fotbal Dinamo București a fost înființată în urmă cu 66 de ani, în mai 1948.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Noi restricții din 10 decembrie. E obligatoriu până pe 8 ianuarie. Decizie de ultimă oră
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...