FC Rapid, în dizolvare. Anunțul LPF despre participarea în Liga I

FC Rapid, în dizolvare. Anunțul LPF despre participarea în Liga I
Publicat: 21/07/2016, 12:54

Justin Ștefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a explicat și de ce s-a luat această decizie: clubul Rapid nu poate legitima jucători și nu poate aduce antrenori.

„Chiar dacă pe terenul de joc formația din Giulești și-a câștigat dreptul de a participa în Liga 1, din păcate din punct de vedere juridic nu vor putea participa. Adunarea Generală a oferit trei soluții în cazul Rapidului: situația în care cererea este admisă, cea în care este respinsă și cea în care se amână cererea. Ne aflăm în ultimul caz, ceea ce înseamnă că ACS Poli Timișoara va participa în Liga 1. Rapid este în faliment și are o capacitate de exerciții restrânsă. Asta înseamnă că singurele acte pe care le poate face clubul sunt cele de dizolvare. Înseamnă că nu pot aduce jucători sau antrenori.

Rapid se află în plină procedură de dizolvare. Și dacă ar fi în procedură de insolvență, Rapid tot nu poate participa în competiție, ar trebui să urmeze o perioadă de reorganizare. Rapid mai poate juca doar dacă achita cineva toate datoriile până diseară. E nevoie de o minune”, a declarat Justin Ștefan în cadrul unei conferințe de presă.

LPF a precizat că ACS Poli Timișoara va începe sezonul de Liga 1 cu o penalizare de 14 puncte: 6 puncte pentru că nu a îndeplinit condițiile de licențiere și 8 puncte pentru că nu a întrunit baremul prevăzut de către regulament.

„Este o situație nefericită. Trebuie să analizăm soluții pentru evitarea acestor momente pe viitor. În plus, cred că este necesară modificarea regulamentului, astfel încât echipele aflate în insolvență să nu poată evolua în prima liga de fotbal”, a adăugat Justin Ștefan.

Dan Alexa, antrenorul formației Rapid București, a anunțat, miercuri, că pleacă de la echipă, după ce Curtea de Apel București a amânat decizia de suspendare a falimentului clubului giuleștean pentru data de 24 august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase