FC Universitatea Craiova anunță unde va evolua

FC Universitatea Craiova anunță unde va evolua
Publicat: 12/10/2014, 20:34

Clubul finanțat de Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova, a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial, că a încheiat un contract de închiriere pentru doi ani cu municipiul Drobeta Turnu Severin, urmând să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din localitate.

„Astfel, conform contractului de închiriere încheiat astăzi pentru cel puțin doi ani capitala Olteniei se mută la Severin. Pe această cale Fotbal Club Universitatea Craiova mulțumește public Municipului Severin și, în special, domnului primar Constantin Gherghe, care a rămas același prieten și susținător al Universității Craiova. Prin urmare, în acest moment Universitatea Craiova are la dispoziție două stadioane din România unde poate evolua, cel de la Petroșani și cel de la Severin”, se arată pe site-ul grupării craiovene.

FC Universitatea Craiova a primit, vineri, aprobarea Consiliul Local pentru a disputa meciurile de pe teren propriu și la Petroșani, Adrian Mititelu urmând să achite o chirie de 1.000 de euro plus TVA pentru fiecare meci, precum și 25 la sută din încasările din bilete. Consiliul Local Petroșani a aprobat în unanimitate cererea depusă de Adrian Mititelu care dorește să înscrie echipa ediția 2013-2014 a Ligii a II-a. Asocierea dintre autoritățile locale și Mititelu este valabilă în perioada 15 iulie 2013- 15 iulie 2014 cu posibilitatea de prelungire.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, conform unei hotărâri a Curții de Apel București, cât și Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Inițial, primarul Lia Olguța Vasilescu l-a susținut pe Mititelu în disputa sa cu FRF și în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reușește să facă rost de banii necesari înscrierii formației în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autoritățile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanțatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunțat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze și să se înscrie în competiție.