FCSB pierde cu 2-0 la Plzen folosind rezervele, dar are nevoie de titulari în ultimul joc pentru a nu ceda șefia grupei. Cum poate pierde Becali 300.000 de euro

FCSB pierde cu 2-0 la Plzen folosind rezervele, dar are nevoie de titulari în ultimul joc pentru a nu ceda șefia grupei. Cum poate pierde Becali 300.000 de euro
Publicat: 23/11/2017, 22:03

A fost prilejul pentru folosirea unui mix de titulari și rezerve, mix în care au intrat „oamenii lui Dică”, dar și „băieții de vânzare ai lui Becali”. În orice caz, departe de echipa standard, totul în fața unui adversar care s-a obișnuit să fie cocoșat, fotbalistic vorbind, de echipele din țara noastră, scrie Pro Sport.

Meciul începe cu un ritm alert. Cehii știu de frică, n-au habar că Vlad e debutant în Europa și că Golofca vine după ce acum câteva zile juca pe un maidan de lângă Brăila, în liga a treia cu FCSB II. Ei știu că au în față echipa care i-a dat șapte goluri în ultimele două partide. Golofca pătrunde bine, șutează, iar respingerea portarului e reluată slab de Aibec. Cehii fac presing avansat, pun presiune pe cuplul Bălașa – Planic, iar greșelile se văd. Kolar primește o pasă venită printre cei doi, însă Vlad iese curajos și respinge. Vine și momentul FCSB, cu Alibec care scapă singur după o pasă a lui Coman, însă după un sprint de 30 de metri se sufocă și șutează slab. Fundașii laterali ai FCSB-ului sunt în pom. Enache e în nota obișnuită, iar Junior Morais îi face concurență. Cade de lângă adversar, iar centrarea venită în fața porții îl găsește nepregătit pe Reznicek. Se neglijează faza defensivă de ambele părți sau sunt doar slabe apărările? Alibec se chinuie, dar fie șutează pe lângă, fie cade din picioare în plin fuleu. Vine și o ocazie cu adevărat importantă, cu Morais depășit din nou, însă șutul lui Reznicek e scos de Enache de pe linia porții.

Dică reacționează la pauză. Dispar Golofca și Filip, apar Nedelcu și Tănase. Teoretic, mai bine. Practic, mai prost. Morais doarme pe teren, Petrzela recepționează în spatele lui și îl execută pe Vlad. Românii reacționează după o ceartă. Bălașa se ceartă cu Alibec pe tema executării unei lovituri libere, primul câștigă disputa și îl întinde pe portar. Însă contraatacul cehilor e în viteză, apărarea e nepregătită și Kopic trage puțin pe lângă. Florin Tănase are o încercare, tot cu un șut de la distanță, așa cum au fost majoritatea fazelor periculoase pentru FCSB. Dică face și ultima schimbare, Coman cu Budescu, cu jumătate de oră înainte de final.

Tot degeaba. Ofensiv, românii nu mai contează. Iar defensiv, contează prin Vlad. Puștiul respinge spectaculos un șut, mingea iese în marginea careului, Horava șutează și Kopic pune capul de lângă Planic pentru 2-0. Echipa lui Dică nu e capabilă să revină, pare că nici nu se întrebuințează prea tare. Calificarea e asigurată. Înfrângerea, previzibilă, o duce pe FCSB în situația de a tremura pentru primul loc în grupă. Viktoria Plzen a venit la 9 puncte, cu unul mai puțin decât vicecampioana României, astfel că victoria în jocul cu Lugano e obligatorie pentru asigurarea primului loc, indiferent de rezultatul dintre Plzen și Beer Sheva. Nu de altceva, dar echipa care câștigă grupa primește de la UEFA un bonus de 600.000 de euro, spre deosebire de echipa de pe locul 2, recompensată cu 300.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase