Fereastra de transferuri din Arabia Saudită s-a închis: cluburile au cheltuit peste 1 miliard de dolari

Fereastra de transferuri din Arabia Saudită s-a închis: cluburile au cheltuit peste 1 miliard de dolari
Publicat: 26/09/2023, 13:06

Fereastra de transferuri din Arabia Saudită s-a încheiat după o vară spectaculoasă, în care numeroase staruri ale fotbalului mondial au luat drumul petrodolarilor. Cristiano Ronaldo a deschis calea în iarnă, iar el a fost urmat în această vară de superstaruri ca Neymar și Karim Benzema.

Multe staruri ale fotbalului mondial au fost asaltate în această vară de oferte care de care mai ispititoare. Și tentația petrodolarilor a fost mare, în condițiile în care arabii chiar nu s-au uitat la bani. Kylian Mbappe a făcut excepție și a refuzat oferta, Liverpool nu a cedat insistențelor de a-l lăsa pe Mohamed Salah la Al-Ittihad, însă sunt destui jucători de top care au ajuns în prima ligă din Arabia Saudită.

Cluburile din această țară au plătit puțin peste 1 miliard de dolari pentru transferul unor jucători. Doar Premier League, campionatul pe care îl știm cu toții pentru cheltuielile exorbitante, a reușit să depășească această sumă. Dar nu doar sumele oferite pe transferuri au impresionat. Mai degrabă arabii s-au remarcat prin salariile oferite. Zeci de milioane de dolari sau chiar sume care depășesc 100 de milioane de dolari pe an sunt sumele cu care jucătorii au fost ademeniți.

Tentația a fost, cum spuneam, prea mare, iar din această vară în Arabia Saudită au ajuns superstaruri ca Neymar și Karim Benzema, iar lista este completată de N’Golo Kante, Sadio Mane, Riyad Mahrez, Roberto Firmino, Jordan Henderson, Fabinho și Aymeric Laporte.

Arabii au investit și în aducerea unor antrenori

Arabii nu au investit doar pentru a aduce jucători de top. Acești jucători nu pot fi antrenați de oricine, astfel că s-au produs modificări și pe băncile tehnice. Jorge Jesus a preluat-o pe Al-Hilal, Luis Castro este noul antrenor al lui Al-Nassr, iar Steven Gerrard se află pe banca lui Al-Ettifaq.

Topul jucătorilor cu cele mai mari salarii din Arabia Saudită

Cristiano Ronaldo este în continuare și jucătorul care are cel mai mare salariu din Arabia Saudită. Fotbalistul lui Al-Nassr câștigă în jur de 200 de milioane de dolari pe an, sumă la care se adaugă diverse bonusuri de performanță. Venirea lui Ronaldo a impulsionat și aducerea altor jucători importanți, astfel că e de înțeles de ce este cel mai bine plătit jucător, având în vedere și CV-ul impresionant pe care îl are.

Pe locul doi în acest top se află Karim Benzema (Al-Ittihad). Presa internațională scrie că francezul câștigă cu 1 milion de dolari mai puțin decât Ronaldo. Se speculează că a fost și o condiție a lui Ronaldo să rămână jucătorul cu cel mai mare salariu din Arabia Saudită.

Locul trei îi revine brazilianului Neymar, cu un salariu estimat la 160 de milioane de dolari pe an. Neymar deține de câțiva ani recordul celui mai scump transfer din istoria fotbalului și a plecat de la PSG la Al-Hilal în una dintre cele mai spectaculoase mutări din această vară.

Arabii și-au dorit mult să îl aducă și pe N’Golo Kante, fostul mijlocaș inimos al celor de la Chelsea. Acesta câștigă puțin peste 100 de milioane de dolari pe an la Al-Ittihad și are un contract pe o durată de trei sezoane.

Cum s-au descurcat echipele după transferurile făcute

Al-Hilal, echipa lui Neymar, a confirmat așteptările și este pe primul loc în clasament, cu 13 puncte în primele 5 etape, la egalitate cu Al-Tawoon, o surpriză. La fel ca la startul sezonului, Al-Hilal este văzută de bookmakerii caselor de pariuri sportive drept echipa cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului, urmată de Al-Ittihad, echipa la care joacă Benzema, în timp ce Al-Nassr – formația lui Cristiano Ronaldo – este văzută cu șansa a treia la titlu.

Al-Ittihadd a făcut un singur pas greșit în primele cinci etape, o înfrângere în ultima rundă în derby-ul de acasă cu Al-Hilal. În schimb, Al-Nassr poate fi trecută la capitolul dezamăgiri după ce a pierdut deja două meciuri în cinci jocuri, în primele două runde, cu Al-Ittifaq și Al-Tawoon. Cristiano Ronaldo are însă în continuare evoluții bune și este golgheterul echipei, cu 6 goluri în 4 meciuri, în timp ce Sadio Mane are și el 5 reușite.

Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?