Florin Prunea: Suntem dependenți de drepturile de televizare

Florin Prunea: Suntem dependenți de drepturile de televizare
Publicat: 09/06/2015, 18:26

„Suntem dependenți de drepturile de televizare. La ședința Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, de luni, am fost printre cei mai vehemenți contestatari ai propunerii de reducere a sumelor care ni se cuvin din drepturile TV. Pentru locul 10, pe care ne-am clasat în sezonul de-abia încheiat, ne-ar reveni aproximativ 1,9 milioane euro, jumătate din această sumă urmând a fi achitată până la 15 iunie. Sper că banii vor intra în cont la timp. Noi ne bazăm doar pe fotbaliștii cărora le-am prelungit contractele. Fără acei bani nu putem începe negocieri pentru aducerea de jucători. Plămadă a plecat cu FC Botoșani în cantonament, pentru că nu am putut face nicio ofertă pentru prelungirea împrumutului sau pentru un transfer. În cazul lui Ciucur, care a revenit la Pandurii, situația e asemănătoare. Nici cu Voicu nu putem parafa înțelegerea pentru că nu avem banii necesari”, a spus Prunea.

Oficialul formației ieșene a mai precizat că reunirea lotului a fost amânată cu o zi: „Primul antrenament nu va mai avea loc miercuri, ci joi. Le-am comunicat jucătorilor să vină miercuri în Iași, în cursul serii, pentru o cină, urmând ca a doua zi să se înceapă să lucreze, chiar de dimineață. O zi întârziere nu cred că este o problemă”.

Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deținătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe președintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanții companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce privește suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcție de finalitatea discuțiilor președintelui Gino Iorgulescu.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranșă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunțat, luni, președintele LPF, Gino Iorgulescu.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deținătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?