Fotbalul românesc, în doliu! Jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1, mort pe terenul de antrenament!

Fotbalul românesc, în doliu! Jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1, mort pe terenul de antrenament!
Fotbalul românesc, în doliu! Jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1, mort pe terenul de antrenament! / Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 30/09/2022, 17:55

Fotbalul românesc este din nou în doliu. Alexandru Vagner, jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1, a murit vineri, 30 septembrie, la vârsta de doar 33 de ani.

El se afla internat în stare gravă la Spitalului Județean din Brașov, acolo unde fusese adus cu 10 zile în urmă.

Alexandru Vagner, infarct în timpul antrenamentului

El a suferit un infarct chiar în timpul antrenamentului la echipa pentru care activa, Inter Cristian, din Liga a 4-a Brașov.

„În această dimineață am primit o veste extrem de proastă, Alexandru Vagner a plecat dintre noi. Din păcate, Dumnezeu te-a luat la el și ne-a lăsat un gol imens în suflete… Drum lin către ceruri, Alex!”, au scris reprezentanții echipei Inter Cristian pe Facebook. „M-au sunat în această dimineață de la spital că Alexandru a murit! Nu pot să cred!”, a declarat și Mihaela, sora fotbalistului, potritivit liga2.prosport.ro.

De câteva luni, sportivul acuza o stare de oboseală accentuată. Se pare că el petrecea multe nopți jucând poker online, iar oboseala acumulată începuse să își spună cuvântul. La un moment dat, Vagner ajunsese să apeleze la energizante pentru a rezista.

Marți, 20 septembrie, în timpul antrenamentului, Alexandru Vagner a luat parte doar la exercițiul simplu 5 contra 2, după care s-a retras de pe teren. În drum spre vestiare, s-a prăbușit din senin. Un paramedic SMURD, care locuiește chiar lângă stadion, a ajuns imediat la stadion și i-a acordat primele îngrijiri medicale. În câteva minute, a sosit și ambulanța, iar după o oră de manevre repetate, fotbalistul a fost stabilizat și transportat la spital, aflându-se în stare critică. Din păcate, după 10 zile, vineri, 30 septembrie, Alexandru Vagner a decedat.

Echipele pentru care a jucat Alexandru Vagner

Alexandru Vagner s-a retras din fotbalul profesionist în 2018. Atunci, el a ales să se dedice pokerului, acesta fiind și motivul pentru care a spus stop carierei în sportul rege.

La momentul retragerii, Vagner avea peste 100 de meciuri în Liga 1, cu partide bifate pentru echipele Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Concordia Chiajna. Ultimul club la care a fost legitimat s-a numit SR Brașov, cu care a promovat în Liga 3.

„Nu mai vedeam nici un viitor în fotbal”, explica Vagner, în 2018, într-un interviu acordat pentru Monitorul Expres, justificându-și decizia de a renunţa la cariera de fotbalist profesionist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase