FOTO. Un baschetbalist s-a fotografiat alături de cel mai înalt om din lume, iar diferența este uimitoare. Cât măsoară Sultan Kosen, uriașul turc

Redactor:
Ana Matei

Baschetabaliștii par mici copii când se află în prezența celui mai înalt om din lume. Asta o dovedește o fotografie recentă realizată de baschetbalistul turc Enes Kanter, în prezența compatriotului său care din 2010 poartă titlul de cel mai înalt om din lume.

Cel mai înalt om din lume se numește Sultan Kosen are 37 de ani și o înălțime de 2,51 metri. În 2010, acesta a intrat în cartea recordurilor drept cel mai înalt om din lume și încă ocupă această poziție, deși au trecut zece ani de atunci.

O fotografie recentă în care Sultan Kosen apare alături de un bachetbalist care are o înălțime de 2,11 metri a uimit internetul.

„Eu, 2,11 metri, stând lângă cel mai înalt om din lume, Sultan Kosen. Și el e tot din Turcia”, a scris Enes Kanter pe pagina sa de Facebook.

Internauții a remarcat că baschetbalistul arată ca un copil pe lângă cel mai înalt om din lume.

Enes Kanter, este de origine turcă. Sportivul s-a născut în Elveția, dar în prezent locuiește în Statele Unite ale Americii, unde s-a mutat de pe vremea când avea numai 17 ani.

Cât măsoară ”uriașul” și cum arată un baschetbalist de 2,11 metri lângă el

Sultan Kosen este al șaptelea cel mai înalt om din istorie

Autoritățile guvernamentale din Turcia i-au interzis lui Kanter să se întoarcă în țara natală, după ce ani de zile a criticat practicile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Recent, baschetbalistul s-a întâlnit cu Sultan Kosen și nu a ratat momentul de a se fotografia împreună cu el.

La 27 de ani Sultan a fost desemnat cel mai înalt om din lume, fiind inclus în Guinness Book.

Creșterea lui Sultan a fost cauzată de o tumoare care i-a afectat glanda pituitară. Din cauza stării sale, el folosește cârje pentru a putea merge. Născut într-o familie kurda din sud-estul Turciei, Sultan este al șaptelea cel mai înalt om din istorie.

Sultan Kosen spune că a avut dificultăți în a-și găsi haine și o mașină pe măsura lui, însă avantajele precum văzul de la distanță și schimbatul becului fără scaun sunt demne de luat în considerare.

Inchide