FRF a înregistrat un profit de 13,755 de milioane de euro în 2011

FRF a înregistrat un profit de 13,755 de milioane de euro în 2011
Publicat: 14/05/2012, 15:10
Actualizat: 14/05/2012, 23:40

Federația Română de Fotbal a înregistrat anul trecut un profit de 59,418 milioane de lei (13,755 milioane de euro) a anunțat, luni, în cadrul Adunării Generale Ordinare, trezorierul forului prezidat de Mircea Sandu, Vasile Filimon.

În 2011, FRF a avut încasări de 127,414 milioane de lei (29,562 milioane de euro) și cheltuieli de 67,996 milioane de lei (aproximativ 15,776 milioane de euro).

Potrivit lui Filimon, FRF mizează pentru anul curent pe venituri de 51,111 milioane lei (11,25 milioane de euro), în timp ce cheltuielile vor ajunge la 110,529 milioane de lei (25,505 milioane de euro).

Diferența de bani necesară continuării activității în acest an va fi acoperită din profitul înregistrat anul trecut, 59,418 milioane (13,755 milioane de euro).

De asemenea, acțiunile echipei naționale de seniori din acest an vor costa FRF peste 2,5 milioane de euro.

În timp ce anunța că deficitul preconizat pentru anul curent va fi acoperit din profitul de anul trecut, Filimon a fost întrerupt de președintele Mircea Sandu, care a anunțat că FRF urmează să semneze contracte noi de sponsorizare, dar și să vândă drepturile TV pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014. „Diferența o vom acoperi din banii din drepturile TV pentru preliminariile Cupei Mondiale, din meciurile pe care le vom organiza, dar și din banii veniți de la sponsorii care ne bat la ușă înainte de preliminarii”, a spus Sandu.

Anul trecut, FRF a investit 1,1 milioane de euro în centrul de pregătire de la Buftea, banii fiind cheltuiți pentru amenajarea unei parcări de 2.200 de metri pătrați, a 1.400 de metri pătrați de alei, dar și pentru construirea unui teren de tenis, a unui teren de fotbal pe plajă, precum și a unei suprafețe de joc naturală pentru fotbal. Potrivit lui Filimon, până în prezent FRF a investit peste cinci milioane de euro în centrul de pregătire de la Buftea.

De asemenea, FRF va mai cheltui 600.000 de euro pentru dotarea cu sisteme de încălzire a celor două terenuri de joc de la Centrul Național Academia de Fotbal Mogoșoaia, deși terenul principal a fost reînsămânțat anul trecut înaintea Campionatului European sub 19 ani găzduit de România.

Pe de altă parte, Centrul Național Academia de Fotbal Mogoșoaia a înregistrat anul trecut un profit net de 46.000 de lei la venituri de 4,589 de milioane de lei, cheltuieli de 4,51 milioane de lei, în timp ce impozitul pe profit a fost de 33.000 de lei.

Anul acesta FRF va continua programul prin care oferă mingi de fotbal fiecărui club de copii și juniori, suma totală alocată în 2012 pentru cele 6.250 de baloane fiind de 110.000 de euro.

Pe de altă parte, președintele clubului Progresul București, care activează în Liga a IV-a cu jucători a căror vârstă nu depășește 17 ani, Bogdan Tohăneanu, i-a solicitat lui Mircea Sandu instituirea unui fond prin intermediul căruia grupările de copii și juniori care prezintă proiecte viabile să poată accesa banii necesari susținerii activității sportive pentru întreținerea suprafețelor de joc, dotarea acestora cu plase, porți și alte echipamente.

„Sunt de acord că susținerea cluburilor de copii și juniori nu se ridică la nivelul dorit. Sunt de acord cu propunerea domnului Tohăneanu ca pe modelul fondurilor europene să se instituie un fond. Îl voi desemna pe trezorierul Filimon să găsească banii necesari, iar propunerea va fi analizată în următoarele ședințe ale Comitetului Executiv”, a adăugat Sandu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii