FRF: Suspendări de până la un an pentru jucătorii din naționala „under 19” care s-au îmbătat în Serbia. Antrenorul Ovidiu Stângă, liber de contract din august

FRF: Suspendări de până la un an pentru jucătorii din naționala under 19 care s-au îmbătat în Serbia. Antrenorul Ovidiu Stângă, liber de contract din august
Publicat: 18/06/2012, 18:54
Actualizat: 25/06/2013, 17:33

Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, suspendarea pe o perioadă lungă de timp a unor jucători din naționala „under 19” pentru consum de alcool în timpul Turului de Elită pentru calificarea la CE, luând totodată hotărârea de a nu-i prelungi contractul antrenorului Ovidiu Stângă, informează frf.ro.

Jucătorii Andrei Vaștag, Ionuț Puțanu, Ștefan Popescu, Cristian Gavra, Laurențiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici și Alexandru Ioniță au fost suspendați timp de un an de la orice acțiune a loturilor naționneale.

Fotbaliștii Andrei Manole, Cristian Iancu și Alexandru Buzbuchi au fost suspendați timp de 6 luni de la orice acțiune a loturilor naționale.

Antrenorului Ovidiu Stângă, care a favorizat prin deciziile luate săvârșirea unor abateri disciplinare grave și nu a informat niciun membru al conducerii delegației în acest sens, nu i se va reînnoi contractul de muncă cu FRF, scadent în luna august.

Medicul Constantin Bârsan și masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunoștință de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegației, au fost sancționați cu avertisment scris și vor avea o reducere a diurnei cu 50 la sută timp de un an.

Antrenorul coordonator, Ștefan Iovan, care a dorit să supervizeze întregul program stabilit, fără să colaboreze cu toți membrii staff-ului administrativ și nu a reușit să preîntâmpine săvârșirea acestor abateri disciplinare, a fost sancționat cu avertisment scris și va avea o reducere a diurnei cu 50 la sută timp de un an.

De asemenea, directorul tehnic al loturilor naționale de juniori, Miodrag Belodedici, și managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sancționați cu avertisment scris și cu reducerea dirunei cu 50 sută timp de șase luni.

Directorul tehnic național, Mihail Marian, a prezentat un raport privind participarea naționalei la Turul de Elită U19, desfășurat la Novi Sad, în perioada 25-30 mai, în care sunt relatate mai multe abateri disciplinare ale fotbaliștilor din lotul național.

„În data de 27 mai, la jocul cu Germania, antrenorul coordonator Ștefan Iovan a fost eliminat pentru lipsă repetată de respect față de deciziile arbitrului. După meci, lotul de jucători, însoțit de această data si de antrenorul principal Ovidiu Stângă, s-a intors la hotel. La hotel s-a efectuat programul de refacere de către tot lotul de jucători dar, la masa de seară s-a permis din nou consumul de alcool (o bere de jucător). În plus, la solicitarea jucătorilor Popescu Ștefan și Puțanu Adrian, care s-au erijat în liderii echipei, conducerea tehnică a dat voie jucătorilor să plece în oraș pentru plimbare, cerându-li-se să se întoarcă după o oră, respectiv la 22.30. Majoritatea jucătorilor au respectat programul, doar cinci, respectiv Vaștag Andrei, Puțanu Ionuț, Dobrosavlevici Alin, Popescu Ștefan și Gavra Cristian, s-au întors la la ora 23.45, într-o suspectă stare de ebrietate. Au fost așteptați de antrenorul principal și staff-ul medical, care nu i-au informat pe ceilalți membri ai conducerii delegației, tăinuind săvârșirea acestei grave abateri. În data de 28 mai, după-amiaza, s-a dat liber jucătorilor în oraș pentru două ore. În acest interval, antrenorul principal a fost anunțat de reprezentantul UEFA care răspundea de delegația Ungariei că un grup de 6 jucători români se afla într-un restaurant apropiat, unde manâncă pizza și beau bere. Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vaștag Adrian, Puțanu Ionuț, Popescu Ștefan, Gavra Cristian, Brănescu Laurențiu și Ioniță Alexandru. Și de această dată, antrenorul principal a tainuit evenimentul, neinformând membrii conducerii delegației”, se arată în raportul întocmit de Mihail Marian.

Abaterile disciplinare au continuat, în una dintre camere având loc o petrecere: „În data de 29 mai, am fost anunțați de recepția hotelului că a fost pătat tapetul în camera locuită de jucătorii Stanciu Nicolae și Iancu Cristian și că trebuie să plătim 50 Euro daune. Suma s-a achitat de către jucători. Se pare că, în acea cameră, s-a chefuit în noaptea precedentă, lucru speculat în ziarele din Romania. La masa de seara, jucătorul Puțanu Ionuț s-a supărat că nu a fost lăsat de medicul echipei și de antrenorul pricipal să consume cartofi prajiți, a renunțat la cină și a părăsit restaurantul extrem de nervos. Acest eveniment s-a petrecut în fața întregii delegații și nimeni nu a luat atitudine, ba, mai mult, i s-a dus mâncarea în cameră de către un coleg. În data de 30 mai, la meciul cu Serbia, 6 jucători au fost avertizați cu 8 cartonase (5 galbene și 3 roșii), care a dus la o amendă de 6000 euro pentru FRF. După meci, la vestiar, jucătorul Buzbuchi Alexandru a făcut o criză de nervi, aruncând masa de masaj și alte obiecte, determinând intervenția reprezentanților UEFA pentru restabilirea ordinii. Menționez că, pe durata acestui turneu, ni s-a mai atras atenția de reprezentanții UEFA în legatură cu mizeria și dezordinea pe care o lăsam în vestiare și pe terenul de antrenament. De asemenea, ziarele din Romania au publicat pozele făcute de jucătorii Iancu Cristian, Manole Andrei și Dobrosavlevici Alin, cu patronul hotelului, dl Ratcko Buturovici, personaj controversat în Serbia, și postate de jucători pe internet”.

Echipa națională under-19 a României a ratat calificarea la Campionatul European, după ce a ocupat doar locul 3 la Turneul de Elită, disputat în luna mai la Novi Sad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?