Fundașul de 19 ani al echipei Ajax Amsterdam, despre golul lui Chiricheș: „A fost noroc pur. Băiatul nu a mai înscris până acum și nu o va mai face”

Fundașul de 19 ani al echipei Ajax Amsterdam, despre golul lui Chiricheș: A fost noroc pur. Băiatul nu a mai înscris până acum și nu o va mai face
Publicat: 22/02/2013, 15:02
Actualizat: 25/06/2013, 17:27

Fundașul belgian al echipei Ajax Amsterdam, Toby Alderweireld, a declarat că Vlad Chiricheș a reușit un gol minunat în partida pierdută în fața Stelei, scor 0-2, însă jucătorul român dacă mai încearcă acea execuție de o sută de ori, în 99,5 la sută din cazuri o va rata, informează nusport.nl

„Este o înfrângere acidă. Cu puțin mai mult noroc am fi reușit să înscriem în minutele de final ale partidei. Golul de 2-0 a fost minunat, dar dacă mai încearcă de câteva sute de ori, în 99,5 la sută din cazuri ar greși execuția. Am muncit mult, am încercat să facem totul pentru a o opri pe Steaua. În anumite momente ale jocului am fost mai buni”, a spus Alderweireld, care nu își poate explica nici faza din care Iasmin Latovlevici a deschis scorul.

Căpitanul echipei Ajax Amsterdam, Siem de Jong, consideră că golul doi al Stelei a fost luat din cauza sa. „Am fost prea puțin periculoși. Nu am jucat ca și cum am fi vrut să câștigăm. Am jucat bine în prima repriză, dar poate că am ținut prea mult de minge. Apoi ei au înscris chiar înainte de pauză și după aceea au reușit un gol incredibil. Vina de la golul doi e a mea, pe bune. Dezamăgirea e mare”, a completat de Jong.

Danezul Viktor Fischer a afirmat că Steaua a avut mare noroc că a reușit calificarea. „Al doilea gol al Stelei a fost noroc pur. Băiatul nu a mai înscris până acum și nu o va mai face. În prima repriză am jucat foarte bine, dar am luat un gol stupid. În a doua repriză am avut avantaj și chiar credeam că vom decide meciul, însă apoi au înscris un gol printr-un noroc pur”, a adăugat jucătorul în vârstă de 19 ani.

Cotidianul De Telegraaf a catalogat drept o retragere tristă eliminarea echipei Ajax, ultima formație olandeză rămasă în cupele europene.

„O retragere tristă pentru Ajax din Liga Europa. Ultima echipă olandeză rămasă în Europa se întoarce acasă cu o mare mahmureală. Lipsa de forță a Ajax-ului a trimis pe Steaua în următoarea rundă. Totul s-a întâmplat după penaltiuri, astfel că drama a fost completă. În prima repriză, o pasă la portar a lui Poulsen l-a făcut pe arbitrul italian Tagliavento să dicteze lovitură indirectă pentru Steaua. Șutul lui Rusescu a fost respins cu mâna de același Poulsen, dar arbitrul l-a iertat pe danez de o eliminare. Apoi a venit golul lui Latovlevici. După pauză, Steaua a declanșat o adevărată furtună. Timp de 20 de minute românii au atacat poarta lui Vermeer, iar șutul lui Adrian Popa a lovit bara. Antrenorul Frank de Boer a văzut de pe margine cum Ajax se chinuie sub presiune și nu a avut niciun răspuns la forța fizică a românilor. Când lupta se părea că se va încheia, Vlad Chiricheș a înscris cu un șut de la 20 de metri cu o lovitură impecabilă. Ajax și-a revenit puțin, Boerrigter a lovit bara, iar lovitura de cap a lui Van Rhijn a fost respinsă de Tătărușanu. În prelungiri, Steaua a căutat să tragă de timp. Totuși românii au câștigat la loviturile de departajare și s-au impus fără milă”, a notat sursa citată.

Echipa Steaua București s-a calificat în optimile Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe Arena Națională, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formația olandeză Ajax Amsterdam, în manșa secundă a 16-imilor competiției.

După 120 de minute de joc, scorul era 2-0, golurile fiind marcate de Latovlevici ’38 și Chiricheș ’76.

Steaua va întâlni în optimile de finală ale Ligii Europa echipa engleză Chelsea Londra, deținătoarea Ligii Campionilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA