Gigi Becali le-a spus lui Virgil Becali și Ionuț Luțu să îi angajeze alți avocați

Gigi Becali le-a spus lui Virgil Becali și Ionuț Luțu să îi angajeze alți avocați
Publicat: 19/06/2013, 12:50
Actualizat: 06/09/2019, 10:29

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, s-a declarat nemulțumit de amânarea dosarului în care cere contopirea pedepselor și le-a cerut unor apropiați ai săi, mai precis lui Virgil Becali și lui Ionuț Luțu, să îi angajeze avocați care să știe ce acte îi trebuie la dosar.

După termenul de miercuri de la Tribunalul București, la care s-a decis judecarea cauzei în 27 iunie, Becali a comentat în direcția apărătorilor săi, nemulțumit de amânare. „Hai să ne plimbăm cu mașina”, a spus el, cu referire la drumurile pe ruta închisoare-instanță și la timpul pierdut până la pronunțare.

Ulterior, finanțatorul Stelei le-a cerut vărului Virgil Becali și fostului fotbalist Ionuț Luțu, în prezent angajat al său, să îi angajeze avocați care să știe ce acte îi trebuie la dosar.

La termenul de miercuri, Gigi Becali a fost reprezentat în instanță de trei avocați, doi dintre aceștia fiind Bogdan Vlad și Bogdan Bărbuceanu.

Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecată în 27 iunie, a decis, miercuri, Tribunalul București, care a stabilit că la dosar trebuie atașate fișa de cazier judiciar a finanțatorului Stelei și copii după minutele instanțelor care l-au condamnat.

Instanța a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie atașate și dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

La începutul ședinței de miercuri de la Tribunalul București, avocații lui Becali au cerut ca ședința să fie secretă, pentru ca clientului lor să nu îi fie afectate imaginea, demnitate și viața de familie. Apărătorii lui Becali au susținut că există riscul de a fi afectat chiar actul de justiție.

„Presa dorește cu tot dinadinsul să transforme procesul public într-o dezbatere”, a spus unul dintre avocați.

Procurorul nu a fost de acord cu solicitarea, propunând să i se dea cuvântul lui Becali, pe motiv că acesta ar putea avea altă opinie decât cea a avocaților.

Finanțatorul Stelei a explicat în fața instanței că nu dorește ca familia lui să afle de la televizor detalii privind procesul și a solicitat presei să înțeleagă ideea unui „divorț” temporar al lui de media.

„Sunt un om care a avut o viață publică intensă. Am iubit, presa, am trăit cu presa, ei trebuie să înțeleagă că asta mi-a făcut bine și rău și, dacă m-au iubit cu adevărat, trebuie să înțeleagă că este o perioadă de «divorț»”, a afirmat Gigi Becali.

El a argumentat prin faptul că mediatizarea evenimentelor de la instanță ar putea avea consecințe asupra familiei sale. „Pe mine mă intereseză cel mai mult pedeapsa mea. Nu aș vrea ca familia mea să vadă trei-patru ore de breaking-news. Pentru ce? Pentru ce să-i bubuie inima nevestei? Pentru ce fetele mele să plângă? Pentru ce mama să facă 25 de rugăciuni? Încă o dată, îmi cer iertare pentru acest «divorț» și îi rog să mă ierte că sunt de acord cu avocații”, a spus Becali.

Instanța a respins solicitarea ca ședința să fie secretă, iar în final a amânat judecarea cauzei pentru 27 iunie.

Tot miercuri, Tribunalul București a respins cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel București.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistrații Tribunalului București tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanța supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Catalina Cocolos, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
S-a schimbat legea pentru acești români. Cine stă la altă adresă riscă amenzi
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu