HALEP, mesaj de 1 Decembrie: Sunt MÂNDRĂ că sunt româncă. Ce ar SCHIMBA numărul 1 mondial în țară

HALEP a reușit în anul Centenarului cea mai mare PERFORMANȚĂ a carierei: un titlu de Grand Slam, la Roland Garros. Vezi ce ar schimba NUMĂRUL 1 mondial în România

Marea noastră sportivă ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre români și despre România.

Reporter: Cum vezi România la 100 de ani de la Marea Unire?

Simona Halep: E o țară frumoasă, avem foarte multe locuri superbe, unde mă duc când vreau să mă odihnesc, la munte, la mare, acolo unde am crescut. Pot să spun cu voce tare că sunt mândră că sunt româncă.

Reporter: Care este prima personalitate sportivă din România are îți vine în minte?

Simona Halep: Bineînțeles că Ion Țiriac, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Gică Popescu. Mulți, mulți sportivi au făcut cinste României și mă bucur că acum fac și eu parte dintre aceștia și că îi facem pe oameni să se bucure.

Reporter: Suntem un popor talentat. Crezi că se va mai naște o Simona Halep sau un Ilie Năstase în următorii 100 de ani?

Simona Halep: Eu sper și îmi doresc mult, pentru că este un sport frumos, care te dezvoltă pe mai multe laturi, nu numai pe cea sportivă. Le doresc succes tinerilor și copiilor, să aibă încredere în ei, pentru că noi, românii, suntem talentați și putem.

Halep, mesaj de 1 Decembrie

Reporter: Ce ai schimba în România dacă ai putea?

Simona Halep: Aș schimba sistemul din tenis, aș face ceva pentru copiii care au nevoie. Este un sport scump, nu e ușor să-l practici, aș face mult mai multe terenuri de tenis și, poate că sunt un pic egoistă, aș face o arenă de tenis unde să joace echipa României de Fed Cup, mai ales că suntem în Grupa Mondială acum. Ar fi fost frumos să avem un teren mare.

Reporter: Te-am auzit și pe tine, și pe Darren Cahill spunând că românii sunt negativiști. Tu cum ai reușit să te schimbi și să gândești pozitiv?

Simona Halep: M-am schimbat datorită lui Darren, datorită temperamentului pe care îl are el. Este foarte pozitiv, fiind australian. Australienii sunt mult mai relaxați. Am fost, într-adevăr, negativistă în trecut, dar acum am progresat mult și mă simt mult mai bine. De aceea spun că tinerii trebuie să fie mult mai pozitivi, indiferent de greutățile pe care le au. Tot timpul există o ușă, există o posibilitate să realizeze ce își doresc.

Reporter: Pe tine cum te-a ajutat România în carieră?

Simona Halep: România m-a ajutat fiindcă aici m-am născut și am avut o educație frumoasă, le mulțumesc părinților mei. Este o țară frumoasă, cu oameni talentați și de aici am avut șansa să ajung acolo unde sunt, pentru că sunt româncă și sunt talentată.

Reporter: Dacă n-ai fi jucat tenis, ce ai fi făcut?

Simona Halep: Greu de spus, pentru că am început să joc tenis la 4 ani și jumătate și nu am avut… timp să mă gândesc la altceva. Dar nu regret că am ales acest drum. Dacă m-aș mai naște o dată, aș face același lucru.

Speră să audă imnul României și la Jocurile Olimpice!

Reporter: Cum te simți ca româncă atunci când joci peste hotare?

Simona Halep: Mă simt bine, mereu am fost mândră de acest lucru. Când mi s-a cântat imnul la Roland Garros, a fost cel mai frumos moment din viața mea. Sper să repet acest lucru și la Jocurile Olimpice, este obiectivul meu, însă nu va fi ușor.

Reporter: Un mesaj pentru români de 1 decembrie?

Simona Halep: Le doresc o zi superbă, o zi minunată, sănătate, pentru că e cea mai importantă. Le doresc un an nou plin de bucurii, un an nou plin de realizări și să aibă încredere în ei, pentru că totul este posibil.

Foto: Hepta

Inchide