Încă un caz de dopaj în sportul românesc! Maria Boldor, de la CSA Steaua, depistată pozitiv

Publicat: 26/01/2023, 10:51
Actualizat: 26/01/2023, 10:53

Simona Halep nu reprezintă singurul caz de dopaj din sportul românesc actual. Colegii de la ProSport anunță că Maria Boldor, scrimeră legitimată la CSA Steaua și medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, a picat testul.

Boldor, 26 de ani, a fost depistată pozitiv în urma probei A, care i-ar fi fost făcută acasă, nu după un concurs. Cei de la ProSport arată că sportiva ar fi folosit întăritoare de efort.

„Proba A a Mariei Boldor este pozitivă. Urmează să se efectueze și proba B”, a arătat pentru sursa citată un oficial al Federației Române de Scrimă.

Încă un caz de dopaj în sportul românesc! Maria Boldor, de la CSA Steaua, depistată pozitiv

Potrivit regulamentului Agenției Internaționale Antidoping urmează să se efectueze și proba B.

Dacă și acest al doilea test arată valorile înregistrate la prima probă, atunci Boldor va fi suspendată.

Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Mondialele din 2021 de la Cairo, dar și titlul de campioană națională și Cupa României la floretă individual feminin.

Care a fost parcursul Mariei Boldor până la bronzul mondial, sursa CSA Steaua:

15-14 cu Ester Schreiber (Suedia)
15-5 cu Kelleigh Ryan (Canada), favorita 14
15-7 cu Alina Poloziuk (Ucraina), favorita 19
15-7 cu Eleanor Harvey (Canada), favorita 3
15-12 cu Pauline Ranvier (Franța), favorita 6
3-15 cu Ysaora Thibus (Franța), favorita 2

  • Ea a reprezentat România la Campionatele Europene de scrimă din 2013, 2014 și 2015, an în care a fost și la Jocurile Olimpice, din Azerbaidjan – unde a participat la proba de floretă feminin. În 2017, a participat și în proba de floretă feminin la Campionatele Mondiale de scrimă desfășurate în Germania. În același an, s-a duelat la probele de floretă individuală feminin și de florete pe echipe feminine la Universiada de vară din 2017, din Taiwan.

Obiectivul său era calificarea la JO 2024. „Parisul îl simt mai aproape acum. Certidudinea nu există în sport, dar medalia asta mondială îmi dă mai multă încredere. Medalia asta mă face să mă simt puternică, mi-a arătat că pot, că sunt în stare” spunea ea pentru sursa citată.

foto: csasteaua.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase