Ion Țiriac: „E probabil ca Halep să câștige un turneu de Grand Slam dacă rămâne axată pe direcția asta”

Ion Țiriac: E probabil ca Halep să câștige un turneu de Grand Slam dacă rămâne axată pe direcția asta
Publicat: 01/11/2013, 18:28
Actualizat: 01/11/2013, 18:28

Fostul jucător de tenis Ion Țiriac a declarat, vineri, că Simona Halep ar putea câștiga un turneu de Grand Slam dacă va rămâne la fel de concentrată pe activitatea sportivă ca în acest an, relatează MEDIAFAX.

„Deocamdată, Simona Halep este doar o foarte bună jucătoare de tenis. Nu a câștigat nici Wimbledon, nici Roland Garros, nici US Open. O să le câștige? Este posibil, ba mai mult e și probabil, dar dacă rămâne axată pe direcția asta. Am mai văzut jucătoare care au venit în vâltoare și după aia s-a terminat. Ei, se pare, ea nu se termină și a venit într-un mod regulat, încet-încet”, a spus Țiriac.

Ion Țiriac este de părere că Simona Halep are toate calitățile pentru a ajunge o jucătoare de top. „Vă rog, lăsați-o în pace pe fătuca asta, lăsați-o în pace! Ea este o foarte mare mică jucătoare. Ea ca să compenseze cu toate cele de 1,85, 1,87 cu fizicul și viteza aia, ea trebuie să compenseze prin talent, prin muncă, prin acoperirea terenului în mod divers. Le are pe toate, dar dacă începe lumea să-i bage în cap o mie de prostii cu modă, cu treaba asta, cu nu știu ce… Uitați de primele zece și lăsați-o liniștită, să-și vadă de drumul pe care îl are în față sigur! Simona Halep să-și vadă de treaba ei, iar presa din România, dacă cumva o citește, poate să o distrugă”, a adăugat Țiriac.

Fostul jucător de tenis a apreciat că turneul de la Sofia, unde Halep s-a calificat în faza semifinalelor, este foarte puternic, datorită prezenței fostului lider mondial Ana Ivanovici. „Ăsta nu e Turneul Campioanelor, dar e un mare turneu cu Ana Ivanovici, fostul număr 1, care a câștigat Roland Garros. Ea are un meci foarte dificil cu australianca Stosur, dar are două meciuri dificile și cu ea și cu Ivanovici. Dacă le câștigă, pălăria jos, bravo, bravo, cu limite bravo și vedem anul viitor”, a menționat Țiriac.

Ion Țiriac este de părere că Simona Halep nu a început încă să facă bani din tenis, deși în acest an a câștigat peste un milion de dolari din premii. „A câștigat un milion anul ăsta. Ce înseamnă un milion? 2,5 lei. Tiger Woods a făcut 86 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, iar pe doi e Federer cu 82 de milioane. Vedetele din NBA, Formula 1, Ronaldo, Messi, sunt din a treia categorie. Tenisul e un sport cu muți bani și vor fi și mai mulți, deoarece tenismenii au sindicat, și ca să nu facă grevă, trebuie să creștem premiile cât ține piața”, a completat Țiriac.

Ion Țiriac a precizat că nu înțelege de ce tenismenii sunt specializați pe probele de dublu și de simplu, dar a menționat că Horia Tecău este un foarte bun jucător de echipă. „Tecău este un foarte bun jucător de dublu. Eu tenisul nu îl înțeleg foarte mult. Pe vremea mea erau jucători de tenis, nu de dublu sau de simplu. Eu am fost, se pare, mai bun la dublu, pentru că am știut să-mi aleg partenerul sau el m-a ales pe mine, însă Tecău este un foarte bun jucător de dublu, iar dacă ia pe cineva care i se potrivește, va avea mai mult succes. Dublul e o disciplină separată în momentul ăsta, pentru că perechea numărul 1 nu are loc între primii 100 de jucători de simplu. Mă depășește lucrul acesta”, a adăugat Țiriac.

Simona Halep, numărul 14 mondial și cap de serie numărul 1, s-a calificat în semifinalele turneului de la Sofia, după ce a câștigat toate meciurile din grupă la competiția dotată cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari. Începând cu luna mai, Simona Halep a câștigat cinci turnee în circuitul WTA (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven și Moscova).

Tenismanul Horia Tecău a anunțat că la finalul anului va renunța la parteneriatul pe care îl avea cu bielorusul Max Mirnîi din cauza rezultatelor slabe înregistrate în acest sezon. Din 2014, Tecău ar urma să facă pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro