Iordănescu i-a solicitat lui Sandu un loc în C.Ex. al FRF și sprijin pentru Comisia Tehnică a UEFA

Iordănescu i-a solicitat lui Sandu un loc în C.Ex. al FRF și sprijin pentru Comisia Tehnică a UEFA
Publicat: 19/12/2013, 20:45

Anghel Iordănescu a declarat, joi, într-o conferință de presă, că pentru a accepta funcția de director tehnic al FRF i-a solicitat lui Mircea Sandu un loc în Comitetul Executiv al FRF, dar și sprijin pentru a putea redeveni membru în Comisia Tehnică a UEFA.

„Când am discutat eu am avut cinci condiții sau solicitări… și din cinci mi-a aprobat trei. Una dintre ele a fost, pentru a da greutate funcției, ca directorul tehnic să ocupe un loc de membru cu drept de vot în Comitetul Executiv al FRF”, a spus Iordănescu.

Acesta a fost aprobat de Mircea Sandu, prezent și el la conferința de presă, care a adăugat că acest lucru se va realiza: „Este normal ca directorul tehnic să fie în Comitetul Executiv și o vom face. Să vedem însă pe locul cui”.

Alte două solicitări au fost întocmirea unui contract pe o perioadă de patru ani și angajarea a două persoane care să îl ajute la întocmirea strategiei. „A solicitat contract pe patru ani, dar nu se poate decât pe trei ani sau pe perioadă nedeterminată din cauza legislației. Așa că am făcut contract pe perioadă nedeterminată. De asemenea, a solicitat două persoane cu care să colaboreze permanent, lucru care se va realiza”, a explicat Sandu

Iordănescu a adăugat că o altă solicitare a sa a fost legată de sprijinul lui Mircea Sandu, în prezent membru în Comitetul Executiv al forului continental, pentru a reveni în Comisia Tehnică a UEFA. „L-am rugat pe președintele FRF să mă sprijine să îmi reiau poziția de membru în Comisia Tehnică a UEFA și cred că mă va susține și Ionuț Lupescu, cel care are și el un rol important acolo”, a precizat Iordănescu.

Noul director tehnic afirmă că îi va fi destul de greu să elaboreze strategia fotbalului românesc în 6-8 luni, termen stabilit de președintele FRF. „Chiar îi spuneam președintelui în glumă: «Îmi dai acum să organizez toate astea, ceea ce nu am făcut opt ani la echipa națională în cele două mandate și acum am termen între 6 și 8 luni să reorganizez tot». E aproape imposibil, dar sper să reușesc. Eu trebuie să elaborez o strategie a fotbalului românesc, un concept care să includă instruire, competiție, reprezentare, tot și care să plece de la juniori până la nivelul primei reprezentative. Și pe undeva să se îndrepte și asupra echipelor de club din Liga I și chiar a II-a”, a explicat fostul selecțiorer.

În cea ce privește activitatea de copii și juniori, Anghel Iordănescu susține că se va inspira din proiectul academiei lui Gheorghe Hagi, dar și din fotbalul olandez. „Legat de proiectul cu juniori, cred că ar trebui să mă aplec mai mult spre ceea ce a realizat Hagi la academia lui. Ce a făcut el este un model, poate să fie un succes dacă vom prelua lucrurile bune și le vom îmbunătăți. Și ar mai fi o soluție, chiar i-am spus președintelui Mircea Sandu, că îmi place ce produce fotbalul olandez. Și poate chiar o să ajung în Olanda să vorbesc cu cei de acolo pentru a găsi cea mai bună variantă. Dar în același timp, totul trebuie luat și după profilul jucătorilor noștri”, a mai spus directorul tehnic.

În noua Comisie Tehnică a FRF, Iordănescu dorește ca selecționerul primei reprezentative să aibă funcția de vicepreședinte, iar antrenorii celorlalte loturi naționale să ocupe locuri de membri. „Am să propun Comitetului Executiv ca vicepreședinte al Comisiei Tehnice să fie antrenorul primei reprezentative, iar printre membri să fie antrenorii naționalei de tineret, Under 19, Under 17, oameni care au efectiv răspunderea. De asemenea, intenționez să luăm încă 3- 4 membri care să mă ajute să elaborez această strategie. Am discutat și vreau să îi cooptez pe directorul școlii de antrenori, Dan Apolzan, rectorul UNEFS, Viorel Cojocaru, care au această înclinație de a pune în pagină ce discutăm despre strategia noastră”, a menționat el.

O primă întâlnire a lui Anghel Iordănescu, noul director tehnic al FRF, cu toți antrenorii loturilor naționale va avea loc în 20 sau 21 ianuarie 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?