Irina Begu, la primul titlu WTA din carieră: Voi reveni la Tașkent ca să îmi apăr titlul

Irina Begu, la primul titlu WTA din carieră: Voi reveni la Tașkent ca să îmi apăr titlul
Publicat: 15/09/2012, 17:48
Actualizat: 18/10/2018, 07:22

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, care a câștigat, sâmbătă, turneul de la Tașkent, s-a declarat bucuroasă că a decis în ultimul moment să participe la această competiție și a precizat că va reveni în Uzbekistan pentru a-și apăra titlul.

„Este minunat să câștigi un titlu, voi pleca de la Tașkent cu amintiri frumoase. Mă bucur că am decis în ultimul moment să particip la turneu și cu siguranță voi reveni aici ca să îmi apăr titlul. Serviciul meu a fost cel care m-a făcut să câștig. Donna a jucat foarte bine și mă bucur că m-am impus în fața ei în ambele seturi. Eram puțin îngrijorată când Donna a egalat de la 2-4 la 4-4 în setul doi, dar am reușit să preiau din nou conducerea cu 5-4 iar apoi am câștigat setul”, a spus Begu, informează site-ul oficial al competiției.

Sportiva învinsă de Begu în finală, Donna Vekici, consideră că românca a meritat victoria. „Eram pregătită pentru această finală, dar Irina a jucat foarte bine, a meritat victoria. Eu mă bucur că am avut o săptămână bună, însă sunt și puțin dezamăgită deoarece nu am putut câștiga titlul, deși am ajuns foarte aproape. Însă voi reveni. Am câștigat o experiență valoroasă pentru viitorul meu”, a afirmat Vekici.

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 87 mondial, a câștigat, sâmbătă, turneul de la Tașkent (Uzbekistan), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, obținând astfel primul său titlu WTA din carieră.

Begu a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 20 de minute, pe croata Donna Vekici, în vârstă de 16 ani, venită din calificări. Vekici este numărul 183 WTA.

Românca în vârstă de 22 de ani a obținut un premiu de 37.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase