KAZAHSTAN – ROMÂNIA 0-0. România s-a chinuit pentru un singur punct la Astana

KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0. România s-a chinuit pentru un singur punct la Astana
Publicat: 11/10/2016, 21:02

min 90+4. Final de meci la Astana, un 0-0 care ne face mult rău

min 87. Ratarea meciului: Stancu centrează în careu, portarul scapă mingea spre propria poartă dar Enache, aflat la un metru deminge, alunecă și nu poate să o trimită în gol

min 84. Ultima schimbare în echipa noastră, iese Popa și intră Andone

min 80. Al doilea cartonaș galben al meciului, tot pentru cazaci, văzut de Kuat

min 61. Adi Popa, șut spre poartă, dar nu are o țintă prea bună

min 58.Primul corner și pentru gazde

min 56. Șut bun trimis de Kuat, care ține echipa gazdă jumătatea noastră de teren

min 52. Un nou corner pentru România, niciun pericol pentru Kazahstan

min 46. A început repriza secundă, cu Enache în locul lui Chipciu

min 45+4. Pauză la Astana

min 38. Preluare bună în care a lui Stancu, se întoarce spre poartă, dar trimite puțin pe lângă bară

min 36. Primul cartonaș galben al meciuui este văzut de Shomko

min 27. Două mari ocazii la poarta gazdelor, șutul violent al lui Răzvan Marin fiind respins cu dificultate în corner. Se execută lovitura de la colț, Hoban, singur în mijlocul careului, trimite cu capul sprepoarta goală, dar mingea se lovește de un coechipier

min 25. Toșca, foarte aproape de un autogol, mingea trimisă de el spre poartă ddin trei metri fiind prinsp cu noroc de Tătărușanu

min 25. Dragoș Grigore, lovit cu cotul în față de un adversar, nu mai poate continua și este schimbat, în locul lui fiind trimis pe teren Moți

min 9. O mare ocazie pentru România, ratată de Stanciu, care șutează puțin pe lângă poartă după un prim corner al acestei partide

min 1. A început un meci foarte important pentru România în acest moment

Echipele de start, potrivit Pro Sport:

Kazahstan: Pokatilov – Besebekov, Akhmetov, Maliy, Logvinenko, Shomko – Muzhikov, Smakov, Kuat – Bayzhanov, Khizhnichenko

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Toșca – Hoban – Chipciu, R. Marin, N. Stanciu, A. Popa – B. Stancu

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Selecționerul naționalei României Christoph Daum a spus, în cadrul conferinței de presă premergătoarea meciului cu Kazahstan din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, că este posibil să apară schimbări în echipa de start, față de meciul cu Armenia.

După victoria, scor 5-0, din Armenia, naționala României întâlnește Kazahstanul, la Astana, iar germanul în vârstă de 62 de ani spune că mai are 2-3 jucători de ales pentru primul 11. Meciul se va disputa pe un teren sintetic și la o temperatură scăzută.

„Este posibil să apară schimbări în echipa de start. Avem un feedback pozitiv din partea echipei medicale, astfel că nu vom face schimbări forțate de situația jucătorilor. Toți sunt disponibili. Schimbările sunt posibile, dar vom vedea după antrenamentul de astăzi, pentru că e o experiență nouă pentru noi, atât din punct de vedere al terenului artificial, cât și al faptului că vom juca pe un stadion acoperit. Vom vedea cum se adaptează jucătorii la aceste condiții speciale. Am 8-9 titulari fixați în minte, pentru ceilalți 2-3 încă analizez”, a spus Daum în cadrul conferinței de presă.

Antrenorul naționalei României a evitat să ofere vreun nume atunci când a fost întrebat care crede că este cel mai periculos adversar pentru echipa sa, dar a dat asigurări că știe totul despre kazahi.

„Nu fac mențiuni speciale, nu vreau să uit pe cineva. Dar am toate informațiile necesare, atât în privința primului 11, cât și în privința posibilelor schimbări pe care selecționerul advers le va face”, a conchis Daum.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Internaționalul român Alexandru Chipciu a participat, luni, la conferința de presă premergătoare meciului cu Kazahstan din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 și a declarat că își dorește victoria, indiferent de scorul de pe tabelă.

După victoria, scor 5-0, din Armenia, naționala României întâlnește Kazahstanul, la Astana, iar mijlocașul lui Anderlecht Bruxelles este conștient că această partidă va fi mult mai dificilă decât cea cu Armenia. Meciul se va disputa pe un teren sintetic și la o temperatură scăzută.

„Vrem să câștigăm meciul, indiferent de scor. Într-adevar, Kazahstanul a pierdut, 5-0, cu Muntenegru, deci și noi putem câștiga la diferență mare, dar, sincer, nu mă intereseaza cu cât câștigăm. Ne-am adaptat destul de repede la temperatura de aici. În interiorul stadionului este mai cald decât afară.

Țin minte că am avut un meci greu cu Aktobe, atât aici, cât și în România. Sperăm să câștigăm, atunci am făcut egal în Kazahstan și am câștigat pe teren propriu. Diferența este că vom juca pe un teren sintetic. Nu știu dacă dacă ne va incomoda că va fi acoperișul tras”, a spus Chipciu în cadrul conferinței de presă.

Fostul Stelist a vorbit și despre faptul că la națională există mulți jucători care evoluează sau au evoluat la Steaua, despre penalty-urile de care a beneficiat România în această campanie de calificare și despre debutul lui Răzvan Marin la echipa națională.

„Marea majoritate dintre noi nu l-au apucat pe Bogdan Stancu la Steaua. Cred că a fost o coincidență, nu cred că s-a făcut echipa după scheletul Stelei. Mă bucur că am jucat cu Lato pentru că îl știam bine de când am fost coechipier. Cred că, de-a lungul timpului, Steaua a dat cei mai mulți jucători la echipa națională.

Ar fi frumos să câștigăm meciul, nu contează dacă vom marca din penalty, fază fixă sau altă acțiune. Nu cred că am primit penalty-urile gratuit.

N-are niciun rost să mai spun eu ceva de debutul lui Răzvan Marin, a văzut toată lumea că este un jucător valoros. Mie personal îmi place foarte mult de el, acesta e tipul de jucător care ne trebuie pentru a progresa. Îi doresc să joace cât mai bine și să ajungă la Steaua!”, a mai declarat fotbalistul de 27 de ani.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Meciul Armenia – România din grupa E de calificare la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018, încheiat cu cinci goluri pentru România, difuzat în direct de TVR 1 sâmbătă, 8 octombrie, a fost lider de audiență pe toate targeturile, cu o medie națională de peste 1.700.000 de telespectatori.

Transmis live de la Erevan, meciul a pus TVR 1 în fruntea clasamentului audiențelor atât la nivel național, cât și la nivel urban și comercial, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Telespectatorii au avut parte de o ploaie de goluri înscrise de jucătorii români, meciul de fotbal Armenia – România încheindu-se cu scorul de 0-5.

Cu o medie națională de peste un milion șapte sute de mii de telespectatori, TVR 1 a avut, pe durata partidei de fotbal, cu peste jumătate de milion de telespectatori mai mult decât următorul post din clasament. Mai exact, 1.709.000 de români au stat cu ochii pe meciul de sâmbătă seară, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 19:01-20:50, un rating mediu de 9,5% și o cotă medie de piață de 21,3% la nivel național.

Și în ceea ce privește publicul din mediul urban, TVR 1 a înregistrat, cu partida Armenia – România același loc 1, fiind urmărit de 997.000 de telespectatori (rating mediu 10,2%, share mediu 23,5%), dintre care 390.000 reprezintă targetul comercial (8,7% rating mediu, respectiv 25,9% cotă medie de piață).

Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat la ora 20:47, când 2.351.000 de români urmăreau la TVR 1 evoluția celor două echipe din grupa F (rating 13,1%, share 27% la nivel național).

Minutul cel mai urmărit de publicul urban s-a înregistrat tot la 20:47 cu 1.272.000 de telespectatori (rating 13,1%, share 27,1%), iar la nivel comercial, la ora 20:25 când 508.000 de telespectatori (rating 11,4%, share 31,8%) urmăreau încă un joc al „tricolorilor” în calificările pentru Mondial.

Marți, 11 octombrie are loc Kazahstan – România.

TVR amintește că următoarea partidă a Naționalei de fotbal a României în calificarea pentru Cupa Mondială FIFA Rusia 2016 va avea loc marți (11 octombrie), când România va întâlni Kazahstan, tot în deplasare.

Meciul de la Astana, cu reprezentativa Kazahstanului, este primul din istoria confruntărilor directe. Echipa antrenată de Talgat Baysufinov îi așteaptă pe români pe un teren cu gazon artificial și cu mare încredere după rezultatul precedent, 2-2 cu Polonia. Partida Kazahstan-România va fi difuzată în direct la TVR 1, TVR HD și TVR+, de la ora 19.00. Comentatori vor fi Marian Olaianos și Emil Hossu-Longin.

Meciul Kazahstan-România va fi precedat și urmat, la TVR 1 și TVR HD, de Repriza a treia (de la 18:00 și de la 21:00), ediții moderate de Cristian Mîndru, producători Daniel Chican și Cristian Oprean. Echipa pregătește analize și comentarii, dar și intervenții live de la Astana. După miezul nopții, la TVR 1 și TVR HD, vor fi rezumatele tuturor partidelor disputate sâmbătă în grupa României și în celelalte grupe de calificare.

Din grupa E de calificare la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 mai fac parte, alături de reprezentativele României, Armeniei și Kazahstanului, naționalele Danemarcei, Poloniei și Muntenegrului.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Arbitrul Manuel De Sousa va conduce la centru partida Kazahstan – România, din etapa a treia a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia, informează site-ul UEFA.

Portughezul va fi ajutat la cele două tușe de asistenții Ricardo Santos și Alvaro Mesquita, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Fabio Verssimo.

În vârstă de 41 de ani, Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa pe numele său întreg, este arbitru FIFA încă din 2006. Ultimul meci arbitrat în care au fost implicați și români a fost Olympiakos – Hapoel Beer Sheva (0-0, cu Ovidiu Hoban în teren), din play-off-ul Ligii Campionilor. Centralul din Portugalia a mai condus alte patru partide în care au fost implicate echipe din România.

2009/2010, grupele Europa League: Steaua – Twente 1-1

​2010/2011, play-off-ul Europa League: Manchester City – Poli Timișoara 2-0

2012/2013, turul trei preliminar al Ligii Europa, Heereveen – Rapid 4-0

2012/2013, play-off-ul Europa League: Internazionale Milano – FC Vaslui 2-2

Meciul Kazahstan – România din etapa a trei a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018 va avea loc marți, de la ora 19:00, pe Astana Arena din Astana.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Alexandru Chipciu, mijlocașul echipei Anderlecht, a declarat după victoria naționalei României, scor 5-0, în deplasare, cu Armenia, că cel mai important moment al partidei a fost eliminarea din minutul 3 a lui Malakyan, care a deschis drumul tricolorilor spre o victorie facilă la Erevan.

„Nici nu mai știam de când nu am marcat. Nu știu cum mă judecă lumea. Eu nu sunt disperat să dau gol, cu toate că e bine să faci acest lucru. A fost mai puțin important că am marcat, e important că am obținut această victorie frumoasă, care ne dă moral pentru următorul meci. Am avut ghinion cu Muntenegru. Ne-au egalat repede și am ratat și un penalty. Ne era mult mai bine cu acele puncte. Trebuie să recunoaștem că am avut și puțin noroc. Ei au luat roșu și am primit penalty după câteva minute. Ne-am făcut meciul foarte ușor. Ar fi o problemă dacă nu am intra la fel de concentrați”, a declarat Alexandru Chipicu, la DigiSport.

Mijlocașul lui Anderlecht a dezvăluit discuțiile pe care le-a avut cu coechipierul său polonez de la echipa belgiană, Lukasz Teodorczyk, după partida dintre Polonia și Kazahstan, încheiată la egalitate, scor 2-2, în primul meci din preliminarii.

Nu trebuie să ne gândim că vom avea un meci ușor. Kazahstan e o echipă care în deplasare nu e așa puternică, dar un polonez coleg cu mine la Anderlecht, care mi-a zis că le-a fost incredibil de greu. A fost egal și Kazahstanul merita să câștige. Noi ne dorim să jucăm agresiv în fiecare meci. Credeți că la Euro nu ne-am dorit să fim agresivi? Trebuie să fim mai realiști, chiar dacă românii își doresc mai mult. Trebuie să muncim și să rămânem modești. Cred că am făcut astăzi vreo 3 entorse. Chiar dacă a părut ușor de la televizor, terenul arăta foarte bine, dar era foarte moale. Nu e nimic grav”, a mai spus Chipciu.

Fostul jucător al Stelei a marcat primul gol pentru națională, într-un meci oficial, după mai mult de 3 ani. Mijlocașul este foarte posibil să fie titular și în meciul de la Astana, cu Kazahstan, după golul marcat cu Armenia.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Adrian Popa, autor a două goluri în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, a declarat după victoria, scor 5-0, cu Armenia, că meciul de marți, împotriva naționalei din Kazahstan va fi mult mai dificil, din cauza frigului și terenului sintetic.

România a învins la Erevan, naționala Armeniei, în etapa a doua a grupei E din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Bogdan Stancu a deschis scorul pentru naționala lui Christoph Daum, din penalty, în minutul 3, fază la care mijlocașul Malakyan a fost eliminat. Apoi, tricolorii au mai marcat de patru ori, prin Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Alexandru Chipciu.

„Scorul nu este așa relevant pentru că noi ne-am făcut jocul ușor încă din primele minute cu acel penalty și acea eliminare. Însă este îmbucurător că am marcat multe goluri, că nu am primit și că am câștigat. Ei au jucat în 10. În minutul 10 noi aveam 3-0, însă cele trei puncte rămân. Mă bucur pentru Răzvan Marin, mă bucur că a înscris și sper să o facă cât mai bine de la meci la meci.

Va fi foarte dificil cu Kazahstan. Condițiile meteo și terenul de acolo nu ne vor avantaja. Din câte am înțeles, ninge la Astana, la ora meciului va fi foarte frig și terenul sintetic nu ne va ajuta foarte mult”, a spus Adrian Popa la TVR.

Partida dintre Kazahstan și România se va disputa, marți, 11 octombrie, de la ora 19:00, la Astana.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Nicolae Stanciu, mijlocașul echipei naționale de fotbal a României, a declarat sâmbătă, după victoria din deplasare cu Armenia, scor 5-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, faptul că „tricolorii” nu trebuie să-și piardă concentrarea după acest succes categoric.

Bogdan Stancu (penalty – 4′), Adi Popa (10′), Răzvan Marin (12′), Nicolae Stanciu (29′) și Alexandru Chipciu (60′) au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, „tricolorii” se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

„Este important faptul că am câștigat. Nu știu dacă eu aveam nevoie de gol, mă mulțumeam și cu pasele de gol pe care le-am oferit colegilor. Eu vreau să joc bine și să-mi ajut echipa. Nu am fost tentat să iau mingea să execut penalty-ul. Dacă nu era Bogdan Stancu pe teren, aș fi executat eu sau Cristi Săpunaru. Am zis și după meciul cu Muntenegru că o să mai bat penalty-uri. Nu trebuie să ne hazardăm după această victorie, să ne credem mari și tari. Ne așteaptă un meci greu pe terenul sintetic din Kazahstan. Sper să ne obișnuim cu temperatura scăzută și cu terenul foarte tare de acolo. Trebuie să câștigăm, pentru a avea un moral bun pentru meciul din noiembrie (n.r. – cu Polonia, pe teren propriu)”, a declarat Stanciu la finalul partidei de la Erevan, pentru DigiSport.

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Răzvan Marin, mijlocașul care a marcat la debutul pentru echipa națională a României în victoria cu 5-0 împotriva Armeniei, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, a declarat, sâmbătă, că este foarte mulțumit de faptul că i-a răsplătit încrederea selecționerului Christoph Daum.

Bogdan Stancu (penalty – 4′), Adi Popa (10′), Răzvan Marin (12′), Nicolae Stanciu (29′) și Alexandru Chipciu (60′) au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, „tricolorii” se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

„Nu mă așteptam să înscriu, dar toată lumea mi-a zis că o să dau gol. E un sentiment pe care nu pot să-l explic, e ceva incredibil ce mi se întâmplă. Totul a decurs foarte repede pentru mine. Am primit mingea pe 16 metri, am avut o poziție bună și mă bucur că am marcat. Am primit foarte multe mesaje de felicitare. Tata mi-a spus să-i dau motive să se îmbete…pentru debut și pentru gol. Lui Gheorghe Hagi îi mulțumesc pentru că a avut încredere în mine. Îi mulțumesc și domnului Daum, pentru că mizează pe tineri precum mine, Benzar sau Rotariu. Mă bucur că i-am răsplătit încrederea. Vreau să am cât mai multe reușite și să rămân aici, la echipa națională. Mergem în Kazahstan să luăm cele trei puncte”, a declarat Răzvan Marin la finalul partidei, pentru TVR.

Adi Popa, un alt marcator al meciului de la Erevan, a spus după meci: „Ne-am făcut meciul foarte ușor de la început. Nu contează câte goluri dăm, obiectivul este să ne calificăm, să câștigăm cât mai multe meciuri. Am înțeles că la Astana ninge, terenul este artificial, iar jucătorii vor veni în fața fanilor după o înfrângere la scor. Va fi greu. Trebuie să fim modești, să muncim meci de meci pentru victorie. Selecționerul are în fiecare zi un discurs motivațional, încearcă să scoată ce-i mai bun din noi.”

KAZAHSTAN ROMÂNIA LIVE.Christoph Daum, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a declarat, sâmbătă, după victoria formației sale în deplasare cu Armenia, scor 5-0, că este mulțumit de faptul că jucătorii și-au menținut un nivel foarte ridicat pe toată durata partidei, deși adversarii erau în inferioritate.

Bogdan Stancu (penalty – 4′), Adi Popa (10′), Răzvan Marin (12′), Nicolae Stanciu (29′) și Alexandru Chipciu (60′) au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, „tricolorii” se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

„Echipa a început foarte motivată și concentrată. Știam ce trebuie să facem. După primul gol, ne-am dezlănțuit…nu se întâmplă foarte des un astfel de scor, nu mă așteptam. Mă bucur că am păstrat controlul și după primul gol, că nu ne-am oprit. Armenia putea să vină peste noi și să intre în meci. Era clar că armenii vor munci mai mult cu un jucător mai puțin pe teren. Am încercat să-i țin pe jucători activi, să alerge, să paseze, nu doar să mențină scorul.

Am făcut foarte multe schimbări în echipă, inclusiv sistemul. Ne-am creat multe ocazii și mă bucur foarte mult, mai ales pentru jucătorii tineri. Echipa națională trebuie să fie un exemplu pentru alte echipe din acest punct de vedere. Răzvan Marin are multă calitate, a fost un prim pas pentru el. Nu contează dacă va fi titular în meciul următor. Și Rotariu a intrat foarte bine, a alergat foarte mult, a pasat. Sunt mândru că am la dispoziție astfel de jucători, care trebuie să se dezvolte.

Trebuie să demonstrăm în Kazahstan că am făcut un progres, să fim mai buni de la meci la meci. Cu 7 puncte am fi pe drumul cel bun. Este o grupă foarte dificilă și este important să fim în cea mai bună formă, din punct de vedere psihic și fizic. Kazahstan va încerca să refacă blazonul, după un 0-5, va fi mai greu.

Am spus că sunt patru echipe foarte puternice în această grupă, România este una dintre aceste echipe, și va fi foarte greu să ne calificăm de pe primul loc. Dar calificarea este obiectivul, care se poate obține și de pe locul doi. Calificarea se va juca până la ultimul meci, în Danemarca. Oricare dintre aceste patru echipe pot câștiga în deplasare”, a declarat Christoph Daum la finalul partidei, pentru TVR.

Alexandru Chipciu, unul dintre marcatorii României a declarat după meci: „Nu ne gândeam înainte că o să batem cu 5-0. Am fost concentrați pe tot parcursul jocului, ne-am făcut treaba. Am auzit că o să ningă în Kazahstan, cred că o să fie greu. Nu avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm mereu. Oricum și terenul de la Cluj mi s-a părut greu, era moale și se rupea extrem de ușor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier