Mai mulți suporteri ai Petrolul Ploiești au mers la spital și spun că vor da în judecată Jandarmeria

Mai mulți suporteri ai Petrolul Ploiești au mers la spital și spun că vor da în judecată Jandarmeria
Publicat: 02/12/2013, 15:53
Actualizat: 04/08/2014, 12:01

Mai mulți suporteri ai echipei Petrolul Ploiești au mers la spital, luni, în urma incidentelor cu jandarmii, și susțin că au fost loviți de forțele de ordine și că vor da în judecată Jandarmeria, ei acuzând violențe extreme și folosirea gazelor lacrimogene inclusiv pe copii.

Mai mulți suporteri ai echipei Petrolul Ploiești, implicați în incidentele violente de duminică seară cu jandarmii, au venit, luni, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru a primi îngrijiri medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ieșirea din unitatea medicală, câțiva dintre suporteri erau bandajați la cap.

„Mi-au dat cu tonfa la tâmplă, dacă dădeau doi centimetri mai jos puteau să mă omoare. M-au pus jos și m-au lovit cu picioarele, fără ca eu să le fac nimic, fără să-i provoc. Am pe spate urme de tonfă și de picioare”, a spus un tânăr.

Întrebat dacă intenționează să dea în judecată Jandarmeria, el a spus că își va scoate certificat medico-legal și va acționa în instanță Jandarmeria, întrucât consideră că este „inacceptabil ca jandarmii să acționeze după legile lor”.

Unul dintre liderii galeriei Petrolul Ploiești, Bogdan Dinu, a spus că din informațiile pe care le are peste 20 de suporteri au fost răniți în incidentele cu jandarmii. Suporterii acuză violențe extreme din partea jandarmilor, susținând că forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene, inclusiv pe copii.

„În autobuzul în care eram au spart geamul, au băgat furtunul cu gaze și au început să dea gaze lacrimogene, deși erau și copii acolo. În același timp, au pus scuturile în ușile autobuzelor ca să nu putem coborî”, a spus Bogdan Dinu.

El a precizat că numai în autobuzul în care s-a aflat el cel puțin 15 oameni au avut de suferit ca urmare a intervenției jandarmilor.

Bogdan Dinu a adăugat că suporterii se vor întâlni cu un avocat pentru a pune la punct detaliile acțiunilor pe care le vor întreprinde împotriva Jandarmeriei.

Suporterii au spus că nu-i pot recunoaște pe jandarmii care i-au agresat, astfel că plângeriloe vor fi făcute la adresa Jandarmeriei.

Întrebați dacă și-au scos certificate medico-legale, suporterii au spus că vor face demersuri în acest sens marți, întrucât luni programul la Serviciul de Medicină Legală s-a terminat la ora 12.00, iar ei au fost la spital.

Ei au precizat că au fost agresați de jandarmii din București, nu de cei din Prahova.

Fanii echipei Petrolul Ploiești au fost întorși din drum, duminică seară, înaintea meciului cu Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violențelor provocate, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

„În timpul deplasării spre București, fanii ploieșteni au oprit coloana în dreptul localității Domnești, s-au dat jos din mașini, au devenit foarte violenți fiind sub influența băuturilor alcoolice, au început să arunce cu sticle și pietre în forțele de ordine care însoțeau coloana și au spart geamurile de la autobuze și microbuze. Fanii erau în zece autobuze, mai multe microbuze și mașini personale. Pentru a nu periclita siguranța celorlalți spectatori prezenți la meci s-a luat decizia întoarcerii coloanei spre Ploiești”, a spus Enache.

Aproximativ 150 de suporteri dintre cei peste 1.300 care au revenit duminică seară la Ploiești, după ce au fost întorși din drum, au făcut scandal în centrul orașului și au aruncat cu pietre, rănind doi jandarmi din Prahova.

Incidentele violente de la Ploiești s-au produs cu puțin înainte de miezul nopții și au durat aproximativ trei sferturi de oră.

În urma incidentelor, trei suporteri au fost duși la audieri la sediul Poliției, fiind suspectați de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu, a declarat că Jandarmeria face cercetări pentru identificarea celorlalți participanți la violențe, pe baza înregistrărilor video făcute la fața locului.

Luni, primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a afirmat în urma violențelor dintre fanii echipei ploieștene și jandarmi a avut discuții cu șeful Poliției Municipale, cu cel al Poliției Rutiere Prahova, dar și cu comandantul Poliției Locale și că are informații potrivit cărora suporterii ploieșteni au fost provocați de forțele de ordine.

„Sper ca ministrul de Interne să se implice pentru aflarea adevărului în această chestiune, pentru că din informațiile pe care le am se pare că suporterii FC Petrolul au fost provocați de către jandarmii din București. Mai mult, odată ajunși în Ploiești, suporterii ploieșteni au fost provocați tot de către jandarmii din București, motiv pentru care sunt profund nemulțumit de modul de acțiune al Jandarmeriei Române”, a declarat Bădescu.

Acesta a adăugat că îi este greu să creadă „că o mie de oameni pot reacționa toți la fel, în condițiile în care nu sunt provocați”.

Potrivit unor suporteri, unul dintre principalele motive de nemulțumire a fost faptul că jandarmii bucureșteni care au întors din drum autobuzele fanilor Petrolul Ploiești care mergeau la meciul cu Steaua i-au condus pe suporteri nu doar până la intrarea în județul Prahova, ci până în Ploiești.

Echipa Steaua București a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formația Petrolul Ploiești, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I. Gazdele au deschis scorul prin Prepeliță, în minutul 45+3, oaspeții reușind egalarea prin Benga, în minutul 78.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică