Marcel Răducanu și-a lansat volumul biografic și a făcut un anunț dur despre fotbalul românesc: „E nevoie de o revoluţie! Trec anii şi intrăm în anonimat. Nu mai suntem nicăieri”

Publicat: 08/11/2022, 11:29
Actualizat: 03/12/2022, 19:36

Marcel Răducanu, 68 de ani, și-a lansat volumul biografic cu numele „Marcel Răducanu – talent, fenomen şi legendă”. Fostul mare fotbalist a anunțat că fotbalul românesc este în declin, dar și faptul că nu a mai fost dorit la FRF.

Evenimentul a avut loc în Sala Sevilla a stadionului Steaua, unde au fost prezenţi unii ca Tudorel Stoica, Anghel Iordănescu, Ilie Dumitrescu, Ion Ion sau Adrian Bumbescu.

De asemenea, cei de la CSA Steaua au inaugurat loja care va purta numele fostului fotbalist.

Marcel Răducanu și-a lansat volumul biografic și a făcut un anunț dur despre fotbalul românesc: „E nevoie de o revoluţie! Trec anii şi intrăm în anonimat. Nu mai suntem nicăieri”

În 2017, ex-jucătorul Stelei a fost pentru scurt timp membru în Comisia Tehnică a FRF.

Totodată, Marcel Răducanu a dat lovitura de începere a meciului dintre Steaua şi Unirea Dej, din etapa a 13-a a Ligii 2.

„Din păcate în fotbalul românesc lucrurile nu merg aşa cum ar trebui să meargă. Sper să se întâmple ceva, e nevoie de o revoluţie în fotbalul românesc pentru că trec anii şi intrăm în anonimat. Nu mai suntem nicăieri, nici în Champions League, nici la naţională nu merge treaba. Până când o să dureze situaţia asta? Eu am venit aici şi am dorit să ajut fotbalul românesc, dar dacă oamenii nu se lasă ajutaţi, atunci nu am nicio vină. Eu am venit cu gânduri bune să fac ceva, dar dacă nu se poate, înseamnă că nu se vrea să se schimbe ceva. La federaţie, da”, a spus acesta.

„Nu m-au mai sunat, nu mai am nicio tangenţă cu cei de la federaţie. Eu nu sunt supărat pe nimeni. Burleanu dacă a câştigat iar, înseamnă că face ceva bine, nu ştiu. Ei când m-au chemat atunci au gândit ceva, a venit pandemia, au fost mai multe lucruri care s-au întâmplat după aceea şi probabil că nu s-a mai continuat cu munca pe care eu trebuia să o fac. Mă refer la ajutorul pe care am vrut să-l dau pentru fotbalul românesc. Sunt plecat de atâţia ani în străinătate, am şcoală de fotbal de 28 de ani acolo, asta înseamnă că fac ceva bine.

Şi asta am vrut să fac şi în România, să ajut echipele naţionale, cluburile, antrenorii să îi perfecţionez, să vină în Germania… să se schimbe ceva. Că degeaba vin copii români la mine acolo, au fost doisprezece şi săptămâna trecută pentru cinci zile. Dar după trei luni pleacă şi nu mai ştiu nimic, au uitat tot ce le-am arătat eu. Eu trebuie să antrenez antrenorii ca ei să antreneze copiii, cam aşa ar fi” a mai spus Răducanu.

Am multe amintiri şi foarte frumoase cu Marcel Răducanu. A fost un jucător special, puţini jucători tehnici ca el am întâlnit. Îl cunosc de mult, am jucat şi la loturile naţionale de juniori cu el. Deci ne ştim de mici – Tudorel Stoica

Eu am deschis ochii în fotbal cu Marcel Răducanu. Am fost fanul lui Marcel Răducanu. Şi cred că a marcat şi a făcut istorie pentru acest club. Pentru mine Marcel Răducanu este cel mai bun produs al clubului Steaua. Mă bucur din suflet de această carte pentru că vorbim despre un talent rar pe care l-a avut fotbalul românesc – Ilie Dumitrescu

Foto: www.csasteaua.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase