Maseurul lotului de lupte al României a murit bolnav de SIDA, deși era declarat apt medical

Maseurul lotului de lupte al României a murit bolnav de SIDA, deși era declarat apt medical
Publicat: 09/09/2016, 19:29
Actualizat: 16/09/2016, 09:03

Chiar înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, maseurul Cosmin Nițescu a fost găsit leșinat în camera din cantonamentul de la Poiana Brașov, de către medicul loturilor naționale de lupte. A fost dus la un spital din Brașov, unde a decedat după câteva zile.

În urma acestui eveniment, mai mulți componenți ai lotului național și-au manifestat îngrijorarea cu privire la o posibilă infectare cu HIV/SIDA. Publicația Libertatea a scris că mai multe fete de la lot ar fi întreținut relații sexuale cu maseurul, iar conducerea Federației avea cunoștintă de această situație.

În replică, Federația Română de Lupte precizează faptul că maseurul Cosmin Nițescu a fost un profesionist și a fost declarat apt medical în acest an.

„Referitor la ultimele articole apărute în mass-media, Federația Română de Lupte, face următoarele precizări: Felul în care este zugrăvit profesionistul Cosmin Nițescu de către mulți dintre oamenii de care a avut grijă luni de zile, dar și de către cei care se află în spatele acestei mizerabile acțiuni, depășește granițele bunului simț și ale unei educații primare. Orientarea sexuală a unui cetățean liber al Uniunii Europene nu este problema nimănui! Niciun secretar general sau vreun președinte nu poate hotărâ dacă un antrenor se îndrăgostește de o sportivă, nu poate controla apetitul sexual al vreunui luptător sau al unei atlete, dar nici măsurile de protecție sau contracepție! Din punct de vedere al Codului Muncii, domnul Cosmin Nițescu a fost declarat apt medical, atât în anul 2014, cât și în anul 2016, existând în acest sens documente doveditoare. Până în acest moment, toate testele HIV efectuate de sportive și antrenori sunt negative”, se arată în comunicatul Federației Române de Lupte.

Conducerea Federației Române de Lupte precizează că a demarat procedurile pentru auditarea instituției și a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului să înceapă un control, pentru demontarea afirmațiilor mincinoase apărute în presă.

„Am ales împreună să tăcem, însă cred că voi cei din lumea luptelor va trebui să alegeți drumul pe care vreți să mergeți! Vreți să primiți din nou tinichele în loc de medalii, care să coste dublu decât cele pe care le primiți acum? Doriți ca niște banale foi de hârtie să fie numite diplome și să coste și ele dublu sau triplu? Vreți să mergeți cu avionul la competiții sau să vă întoarceți la trenuri vetuste, iar copiii pe care îi antrenați să fie înghesuiți în microbuze? Vreți să plătiți pentru mese decente și să primiți doar un bol de mâncare? Să mai căutăm mult podiumul de lemn de la CM de juniori din 2011? Sau poate e parte din vreo construcție a unui fost mare campion al României? Voi trebuie să vă răspundeți la aceste întrebări! Vă anunțăm că am demarat procedurile pentru auditarea Federației Române de Lupte, atât pentru perioada în care noi ne-am aflat la conducere, dar și pentru mandatele precedente, urmând să ne decidem între PWC și Ernest and Young, două dintre cele mai mari companii de audit din lume. Solicit public ca Ministerul Tineretului și Sportului să înceapă un control (audit financiar) pentru ca toate minciunile vehiculate până acum să fie demontate! Vă rog pe toți cei din lumea luptelor să luați atitudine față de acești oameni, care se află în spatele acestor acțiuni mincinoase, oameni care își urmăresc doar interesele personale. Pentru simplul motiv că am fost corecți și am încercat să facem ordine în federație, am deranjat un sistem bolnav, cancerigen, pe care îl cunoașteți foarte bine! Dorința celor ce au pornit acest scandal este una singură, aceea de a pune din nou mâna ‘pe ciolan’, chiar dacă întinează memoria unui om care nu se mai află printre noi. Pentru toate minciunile apărute în presă, atacurile la persoană, calomniile, mesajele pe care le-am primit am decis să ne adresăm justiției, chiar dacă va fi un proces lung, de durată”, se mai arată în comunicatul Federației Române de Lupte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”