Messi vine din nou la București. România, amical cu Argentina la 14 martie 2014

Messi vine din nou la București. România, amical cu Argentina la 14 martie 2014
Publicat: 10/12/2012, 20:45
Actualizat: 25/06/2013, 15:47

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că România va juca un meci amical cu reprezentativa Argentinei la 14 martie 2014, subliniind că un acord în acest sens a fost semnat, iar argentinienii vor veni cu toate vedetele.

„La 14 martie 2014 avem un amical stabilit cu Argentina. Contractul e semnat, Argentina va veni cu cea mai bună echipă, cu cele mai mari vedete ale lor”, a declarat Sandu, care a adăugat că prima reprezentativă va pleca în 27 ianuarie în turrneu la Malaga, unde va disputa un meci amical cu Polonia, la care vor participa doar jucători din campionatul intern. „Iar în 6 februarie avem un amical fie cu Islanda, fie cu Luxemburg, fie cu Ecuador, vom vedea”, a mai spus Sandu.

Prima reprezentativă a României trebuia să întâlnească selecționata Argentinei la 10 august 2011, într-o partică amicală organizată pentru inaugurarea Arenei Naționale. Amicalul a fost însă anulat de Federația Argentiniană de Fotbal, care a promis ulterior că va fi de acord cu reprogramarea partidei.

În ceea ce privește primele pentru jucători în cazul în care echipa națională se va califica la CM 2014, Mircea Sandu a spus: „Nu vreau să discut cu ei, ei ar trebui să ia ce le dăm. Dar o să fie satisfăcuți de prime, să se califice ei. Jumătate din ce vine (n.r. – de la UEFA sau FIFA) pleacă spre antrenori și jucători. Cât va fi, maxim sau minim, asta decide antrenorul”.

Cristian Chivu nu va mai veni la echipa națională, susține Mircea Sandu: „L-au convins niște români binevoitori care au spus că nu mai are ce să facă el la națională dacă se urmărește întinerirea echipei. Și atunci Chivu nu mai vine la echipa națională”.

Însă, Sandu a subliniat că dacă fundașul echipei Internazionale Milano vrea să candideze la președinția FRF în 2014, atunci va trebui să pregătească o strategie: „Eu nu renunț la funcție, îmi închei activitatea și nu mai candidez. Nu știu de Chivu, depinde de ce vrea fiecare, ce vrea Gică Popescu, Hagi, Lupescu și Mutu. Dar dacă vrea să candideze, Chivu trebuie să își pregătească o strategie, un proiect, nu vii pur și simplu și candidezi. Una e planul sportiv și alta e ce le propui oamenilor”.

Președintele FRF a mai spus că Gheorghe Popescu va avea drept să candideze în 2014 la președinția FRF dacă vrea, în ciuda implicării din Dosarul Transferurilor. „Sancțiunea din dosarul transferurilor este cu suspendare, nu cu executare. Dacă va fi condamnat, va fi pentru postura de agent de jucători, nu pentru că a fost într-o activitate administrativă la un club sau la federație”, a menționat Sandu.

Oficialul federației consideră că selecționerul Emil Săndoi se confruntă cu o problemă la naționala de tineret, subliniind că unii jucători se plafonează și au „figuri în cap”. „Loturile de juniori au anumite vârfuri, dar unii se plafonează. Și se plafonează pentru că după ce au dat un gol presa sau cei care fac declarații îl evaluează pe jucător respectiv la 15 milioane și se alege praful de el. Și vine la națională cu figuri în cap de nu te mai înțelegi cu el, se mai apucă și de tutun și de băutură. Iar la 18-19 ani sunt terminați. Eu am zis de Alibec, am sunat-o pe mama lui să-i spun că el își cumpăra ciocolată pe blat și se îngrășase. Și pe mine mă certa presa atunci. Dar el n-a ajuns deocamdată și au trecut trei ani. Se poate să se întâmple la fel și Gabi Iancu, și Stanciu să ajungă la fel. Da, reprezintă perspective, dar ce au făcut până acum?”, a subliniat președintele FRF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ