Michael Schumacher, la 52 de ani. Ultimele noutăți despre starea marelui campion de Formula 1

Michael Schumacher, la 52 de ani. Ultimele noutăți despre starea marelui campion de Formula 1
Michael Schumacher, la 52 de ani. Ultimele noutăți despre starea marelui campion de Formula 1 / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 04/01/2021, 10:25

Michael Schumacher a împlinit duminică, 3 ianuarie, vârsta de 52 de ani. Fostul mare campion de Formula 1 a fost sărbătorit în familie, de soție și copii, niciun comunicat de presă nefiind dat publicității. Totuși, ziarele din Occident vin cu noutăți referitoare la starea de sănătate a germanului.

De șapte ori campion mondial de automobilism, Michael Schumacher a suferit un grav accident pe pârtia de schi în 29 decembrie 2013, într-o stațiune din Alpii francezi. De atunci, fostul pilot Ferrari este imobilizat la pat, discreția fiind cuvântul de ordine în familie.

Starea de sănătate a lui Schumacher rămâne neschimbată

Dacă familia  nu a vorbit deloc despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher, au făcut-o, în schimb, apropiații acestuia.

Conform publicației spaniole El Mundo, Elisabetta Gregoraci, fosta soție a magnatului Flavio Briatore, s-ar fi destănuit cu privire la situația lui Schumacher. Astfel, ea i-a spus unui concurent alături de care participă la un reality-show că „Michael nu poate vorbi, dar comunică prin intermediul ochilor”.

Michael Schumacher a concurat 21 de ani în Formula 1. Are în palmares 7 titluri mondiale (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 155 de podiumuri și 68 de plecări din pole-position. Cariera lui este legată în mare parte de scuderia Ferrari, alături de care a câștigat 5 titluri de campion mondial.

În urma accidentului suferit pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble. Din septembrie 2014, el este sub tratament la reședința familiei, din Elveția.