”Mineriada” lui Gigi Becali: patronul Stelei continuă războiul cu Armata

''Mineriada'' lui Gigi Becali: patronul Stelei continuă războiul cu Armata
Publicat: 23/10/2015, 13:58

„Dacă vine unul și spune că ia el Steaua, că adună zece mii și intră cu forța și sparge ușile la stadion și că face manifestație, eu am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel. Rog procurorii, rog instituțiile statului și pe cei care dau avizare de manifestații… Stai, mă, pentru ce ceri manifestație? Că și eu strâng 30.000, un milion strâng eu și iau eu Petromul. Fac manifestație. Dar nu pot să-l iau, că a fost privatizat conform legilor românești. Vreau și Transgazul, vreau și Romgazul, le vreau eu pe toate, cum vrea Jan Pavel să ia el cu manifestație. Și atunci am făcut o plângere penală de instigare la violență, că așa a zis, că rupe gardurile, că face, că drege… Becali să le-o da înapoi și cu jucătorii cutare și eventual și cu bani în cont, că vrea el, Jan Pavel”, a declarat Becali, într-o conferință de presă.

Patronul Stelei i-a acuzat pe comandantul CSA Steaua, George Boroi, și pe juristul clubului sportiv Florin Talpan că susțin mitingul inițiat de Jan Pavel, o acțiune similară cu o mineriadă, în opinia lui Becali.

„Lumea trebuie să înțeleagă că România nu mai este ce a fost. Mineriadele nu mai merg. Ceea ce încearcă Boroi, cu Talpan, cu măgăriile astea e un fel de mineriadă spre Steaua. A făcut și Iliescu și, uite, după 25 de ani … Dacă tu vezi că după 25 de ani îl ia, tu acum vrei să faci mineriadă? Că acolo e lucru necurat, manevrele astea pe care le fac ei, abuzurile astea pe care le fac ei… O bază sportivă tu o ții a statului român, care până la urmă este nocturna mea, lifturile mele, tabela electronică a mea, am investit în baza aia zece milioane de euro. Am investit în parcare trei milioane de euro ca să nu mă fac de râs în Liga Campionilor. Eu am făcut alea de ce? Cu buna credință că rămân acolo și tu mă dai afară? Dacă sunt oameni care cred că sunt stăpâni pe instituții se înșală. Nu mai merge în România, că nu mai este România El Dorado. România o ia pe drum bun și nu mai merge dacă nu respecți legea. Și mineriadă d-asta ca a lui Boroi și Talpan nu mai merge”, a spus Becali.

Fostul lider al galeriei steliste Jan Pavel organizează, sâmbătă, de la ora 14.00, un miting la Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, sub deviza „Pe 24 octombrie ne luăm clubul înapoi”, cu referire la gruparea de fotbal patronată de Gigi Becali.

„Fac apel ca în ultimul ceas să vă treziți, să vă luați înapoi ce vă este vouă cel mai drag pe lume, Steaua București, echipa sufletelor voastre, echipa noastră, a suporterilor adevarați. Misiunea va fi grea, îl contestam pe creditor, dar atenționăm și Armata, ea are stadionul și baza sportivă de antrenament, dar trebuie sa aibă echipa de fotbal, ea trebuie sa aibă Centrul de copii și juniori, întotdeauna fotbalul a ținut și celelalte secții ale clubului sportiv, a venit rândul ca și CSA să se implice pentru revitalizarea fotbalului”, se arată în apelul făcut de Pavel către suporterii FC Steaua.