Ministrul Tanczos Barna, fotografie controversată! S-a îmbrăcat în tricoul naționalei maghiare de hochei pe gheață

Ministrul Tanczos Barna, fotografie controversată! S-a îmbrăcat în tricoul naționalei maghiare de hochei pe gheață
Publicat: 02/12/2022, 13:39
Actualizat: 02/12/2022, 15:13

Ministrul Tanczos Barna intră dintr-un scandal în altul. După ce a fost surprins la o partidă de hochei pe gheață împotriva naționalei României, cântând imnul Ungariei, acum a făcut o altă boacănă.

„Este un joc, e o melodie, un cântec care nu are nicio legătură cu imnul”, a explicat acesta la vremea respectivă.

Prosport a intrat în posesia unei fotografii realizată recent în care demnitarul apare îmbrăcat în tricoul echipei naționale a Ungariei.

Ministrul Tanczos Barna, în tricoul naționalei maghiare de hochei pe gheață

George Justinian, fostul mare jucător de hochei pe gheață, a fost deranjat de această alăturare.

„Poza este făcută la Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc. O Academie finanțată cu bani din Ungaria. Probabil că domnul Tanczos Barna a ținut în mod special să-și arate vasalitatea față de stapânul lui de la Budapesta.

Este cunoscută dragostea acestui individ față de guvernul maghiar dar și sfidarea pe care o arată față de România. Am ajuns ca în țara noastră să stăm precum ghioceii din cauza unui astfel de specimen? E trist ce se întâmplă.

Acest băiețaș a avut tupeul și nesimțirea să meargă în galeria maghiară și să înjure echipa României, el având calitatea de demnitar. Pentru unul ca el Ziua Națională a României e o zi tristă

O parte dintre colegii lui de sorginte maghiară au și recunoscut acest lucru.

Ce mai contează că îmbracă tricoul naționalei maghiare, că la București nimeni nu are curajul să-i spună ceva? Totul pare o normalitate, a opinat George Justinian, legendarul jucător de hochei pe gheață al Stelei și al echipei naționale, pentru Prosport.

Ce spune George Justinian?

Tot Justinian susține că această bătălie dusă de anumite cercuri din Harghita și Covasna, cu sprijinul ministrului sportului, Eduard Novak, de a pune mâna pe federația de hochei nu este întâmplătoare:

„Băieții ăștia au un plan bine stabilt. Vor să mute sediul federației în Harghita iar apoi să creeze centrul de pregătire pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European acolo.

Asta ar însemna că vor primi finanțare directă de la Comitetul Olimpic Român, iar guvernul maghiar nu va mai fi nevoit să pompeze bani. Totul este gândit pas cu pas iar noi stăm și nu zicem nimic. Cei din COSR ar trebui să fie foarte precauți legat de această situație”, a mai spus Justinian.

„Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc este locul în care sportivii formați visează doar un singur lucru: să ajungă să evolueze în echipele naționale ale Ungariei. Nicidecum în România. Pentru asta sunt pregătiți sportivii de acolo”, a mai spus Justinian. O dovadă că lucrurile stau așa este dată și de mesajul publicat pe internet.

Ce a făcut Tanczos Barna de 1 Decembrie?

Tanczos Barna n-a scris nimic pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar a ținut să puncteze pe 13 noiembrie despre Ziua Limbii Maghiare.

„Limba noastră maternă este cea mai frumoasă, inepuizabilă și constant regenerabilă resursă a noastră. Deodată, un atu accesibil tuturor, și o comoară care trebuie hrănită și protejată permanent.

13 noiembrie este Ziua Limbii Maghiare, care poate fi sărbătorită oficial și în România la inițiativa RMDSZ din 2015”, a scris pe Facebook demnitarul român.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase