Mircea Sandu despre Dosarul Transferurilor: Rămâne o problemă pentru Popescu, a fost căpitanul Barcelonei

Mircea Sandu despre Dosarul Transferurilor: Rămâne o problemă pentru Popescu, a fost căpitanul Barcelonei
Publicat: 04/03/2014, 20:35
Actualizat: 01/10/2018, 01:00

Șeful FRF Mircea Sandu a declarat că sentințele din Dosarul Transferurilor nu ar trebui să afecteze imaginea fotbalului românesc, pentru că niciunul dintre condamnați nu avea vreo funcție pe plan internațional, precizând că pentru Popescu ar putea fi o problemă, deoarece a fost căpitanul Barcelonei.

„Sigur că nu e plăcut. Niciunul nu îndeplinea o funcție în plan internațional, probabil că rămâne o problemă pentru Gică Popescu, deoarece el a fost căpitanul Barcelonei, căpitanul echipei naționale. Domnul Copos e un mare investitor, frații Becali care au avut și au în continuare jucători cu care sunt sub contract și în țară și în străinătate, domnul Nețoiu este deputat… Deci sunt niște personalități și sigur că vor fi niște comentarii”, a spus Sandu, la Digi Sport.

El nu a dorit să comenteze prea mult decizia de marți a Curții de Apel București, suținând că nu cunoaște dosarul: „Este pronunțarea unei instanțe, nu cunosc, nu am intrat în dosar, nu sunt persoana care să poată vorbi despre ceea ce instanța a dispus azi. Îmi pare rău pentru că sunt oameni care au activat în domeniul în care și eu îl simt aproape de 50 de ani.”

Întrebat dacă se simte responsabil pentru ce s-a întâmplat, în calitate de conducător al fotbalului românesc în ultimii 24 de ani, Sandu a răspuns: „Păi, spuneți-mi, care este vina mea? Activitatea FRF cotidiană o derulez eu în baza unor decizii ale Adunării Generale sau ale Comitetului Executiv. Doar doi oameni au afirmat că i-au dat șpagă lui Mircea Sandu și am câștigat în instanță procesele pentru că nu au putut să facă dovada afirmațiilor. În rest, despre mine nu aveți nimic în acești 24 de ani. Că nu aveți de unde să aveți. Și nu vorbesc de probe, că nu există, dar măcar de acuzații foarte clare. Din acest punct de vedere eu nu am de ce să fiu vinovat pentru că acești oameni au de suferit acum niște condamnări pentru niște transferuri. Eu nu m-am ocupat de transferurile jucătorilor, eu nu am semnat cărțile de transfer ale jucătorilor și așa mai departe.”

Toți cei opt inculpați în Dosarul Transferurilor au primit, marți, pedepse definitive cu închisoarea: fostul acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat de Curtea de Apel București, la trei ani și opt luni de închisoare cu executare; managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare; fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, la fel ca fostul impresar Ioan Becali; impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare; fostul președintele al clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la șefia Federației Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare, iar fostul acționar al FC Dinamo și U Craiova, Gigi Nețoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului