Mircea Sandu: Stadioanele Dinamo și Giulești ar trebui închise

Mircea Sandu: Stadioanele Dinamo și Giulești ar trebui închise
Publicat: 17/04/2013, 19:28
Actualizat: 03/07/2013, 22:37

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că stadioanele „Dinamo” și „Giulești – Valentin Stănescu” ar trebui închise pentru că sunt depășite și sunt periculoase pentru fani.

„Din punctul meu de vedere, multe stadioane din România ar trebui închise, incluzând Dinamo, Giulești. Sunt depășite, sunt periculoase pentru suporteri. Eu nu i-am înțeles pe cei de la Rapid, cum să joci pe un stadion pe jumătate gol, când ai la dispoziție un asemenea stadion (n.r – Arena Națională) în care îți vin cel puțin 30-40.000 de spectatori. Ei ieșeau pe plus dacă puneau 15 lei biletul. Luau 150.000 de euro, iar organizarea nu îi costa mai mult de 50.000, rămâneau cu profit. Și se plâng că nu au bani, păi, măi Tebane sau Taban cum îl cheamă, de ce nu ai jucat aici, că aveai posibilitatea să o faci aici?”, a spus Sandu.

Mircea Sandu consideră că arbtirul Sebastian Colțescu a arbitrat foarte bine partida Rapid – Steaua, scor 1-1, contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii I. „Colțescu e de felicitat. Toată brigada, au avut un meci foarte greu. În afară de zece arbitraje mai deficitare în acest an de când e Deaconu președinte, s-a creat o altă stare. După părerea mea arbitrajele au fost mult peste ce a fost până acum. Colțescu și brigada lui au dus acest meci în condiții foarte grele”, a completat Sandu.

Totodată, Sandu este de părere că mijlocașul stelist Alexandru Bourceanu ar merita un premiu de fair-play, pentru că și-a îndemnat coechipierii să continue partida cu Rapid, în ciuda incidentelor din tribune. „Bourceanu, dacă a făcut acest gest, merită un premiu de fair-play. Dacă Bourceanu le-a spus jucătorilor ca ei să încheie jocul, că așa este normal, atunci merită un premiu. Puteau să se ascundă prin vestiare, dar jucătorii Stelei și-au văzut de treabă. Au făcut ce le-a spus arbitrul”, a adăugat Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că deciziile Comisiei de Disciplină a LPF au fost drastice, însă corecte. „Nu este bine că s-a intrat cu tot felul de artificii, focuri de bengal, cu obiecte care sunt periculoase, că s-a aruncat cu scaune. Dovadă este că Liga a luat niște măsuri drastice, dar corecte”, a menționat Sandu, care a percizat că Alexandru Deaconu va rămâne președinte al CCA cel puțin până în iunie 2014.

Președintele FRF își dorește să înscrie fan-clubul echipei naționale într-o asociație a suporterilor europeni. „În momentul în care persoane incită și intri într-o aglomerare, e un pericol. Cu oamenii ăștia trebuie să discutăm. S-a creat o asociație a suporterilor europeni la care vreau să afiliez și fan-clubul echipei naționale. Construim un showroom aici, vrem să creăm echipa națională a suporterilor. Vreau să facă parte integrantă din tot ceea ce înseamnă echipele noastre naționale. Cred că același lucru ar trebui să se întâmple și pe la cluburi. Acești oameni nu sunt vagabonzi, golani sau derbedei. Cred că putem să-i disciplinăm că putem avea o altă atitudine”, a explicat Sandu.

Mircea Sandu a reiterat faptul că își dorește ca în doi ani Liga I să fie compusă din doar 12 echipe. „Dacă facem un campionat de 12 echipe și jucăm play-off, play-out, veți vedea competiție. Campionatul e destul de modest, cu multe echipe modeste. Mă uit la Chiajna, pierde șapte meciuri consecutive, mă uit la Bistrița, ce să facă Nae cu 500 de euro salariu pe lună. Nu e locul lor aici, nu e locul lor în Liga I, dacă vrei să faci performanță. Vor fi 32 de etape, televizările se împart la 12 echipe, publicitatea, sponsorizarea la fel. Joci de patru ori Dinamo – Steaua, fiecare club care joacă aici, rămâne cu câte un milion de euro”, a subliniat Sandu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani