Mircea Sandu: „Vom pune în aplicare decizia Curții de Apel, primind Craiova în L2, dar vom face recurs. Mititelu nu vrea jucători, el vrea bani de la FRF”

Mircea Sandu: Vom pune în aplicare decizia Curții de Apel, primind Craiova în L2, dar vom face recurs. Mititelu nu vrea jucători, el vrea bani de la FRF
Publicat: 25/06/2012, 18:47
Actualizat: 03/07/2013, 20:27

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, la Sport.ro, că federația va pune în aplicare hotărârea Curții de Apel București, care a anulat, luni, excluderea Universității Craiova, primind clubul oltean în Liga a II-a, și a adăugat că va ataca decizia cu recurs.

„Este dreptul meu să respect decizia, dar să spun că este un abuz, pe care îl vom ataca în recurs. Vom pune în aplicare decizia instanțelor. A fost exclusă din Liga a II-a. I se dă locul Craiovei în Liga a II-a, punct! Nu vom negocia nimic. Să ceară jucători, e dreptul lui Mititelu! Măine dăm drumul la recurs. Instanța trebuia să spună clar: nu suntem în materie. E recurs, la Înalta Curte judecă trei sau cinci judecători, sunt mai profunzi în analiză”, a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat ironic că va desființa comisiile federației și va trimite toate cazurile fotbalistice să le judece Curtea de Apel, precizând totdată că se va plânge la FIFA de situația creată prin hotărârea de luni. „Vom desființa comisiile din cadrul federației, probabil se va desființa și TAS-ul și să judece doamna judecător. Să judece și cartonașele roșii. Hotărârea provizorie de excludere a Universității Craiova a fost validată de Adunarea Generală. Văd că domna judecător nu ține cont de asta, dar e problema ei. Am depus șapte documente ca să o lămurim cu ce se mănâncă fotbalul ăsta și care sunt legile lui și le-a respins pe toate. Fotbalul românesc va avea foarte mult de suferit pentru că eu mă voi adresa la FIFA. Nu are rost să mai avem comisii, să judece judecătoarea buclucașă și cu asta basta!”, a precizat șeful FRF.

El l-a criticat pe primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, pentru implicarea în acest caz și crede că Mititelu încearcă să obțină nu jucătorii pierduți liberi de contract, ci bani de la federație. „Craiova și doamna primar (n.r. – Olguța Vasilescu) să se ducă să-și ia jucătorii înapoi de pe unde sunt, e problema lor. Dar Mititelu nu vrea jucătorii, pentru că are datorii la ei. Nu are cum să mai facă fotbal pentru că nu mai are un niciun ban. Nu vedeți ce cere el? El cere bani. Nu o să obțină niciodată bani de la federație! A fost un abuz și prezența primăriței, care habar n-are de fotbal, nu a avut bunul simț să dea un telefon la federație. A dat declarații prin ziare că ne pune cu roțile în sus, ne dă pe este cap. Este posibil să te exprimi așa?”, a menționat Sandu.

Președintele FRF a afirmat că are un dosar al lui Mititelu, întocmit de ANAF Craiova, și se va prezenta cu el la procurorul general: „Cine îl acoperă pe Mititelu? Știți ce dosar are de la ANAF Craiova, cu grup infracțional, cu evaziune fiscală, cu spălare de bani, cu privatizare frauduloasă a societății Pomicola? Te îngrozești. Și DIICOT-ul Craiova stă pe loc. Mă duc la procurorul general – acum că am intrat într-o dispută cu domnul Mititelu – cu dosarul respectiv, să vedem de ce nu se întâmplă nimic. Procurorul general trebuie să ne dea răspuns în 30 de zile”.

Curtea de Apel București a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 20 iulie 2011.

„Instanța dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce privește excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea până la soluționarea definitivă a efectelor acestei decizii. Decizia este definitivă și executorie cu recurs în termen de cinci zile”, a anunțat, luni, judecătoarea Diana Bulancea.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel București decizia de anul trecut a Federației Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federația Română de Fotbal și Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenția procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federația Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a aprobat ca orașul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului