Moarte la zero credit EMC: dezvăluiri șocante din interiorul Institutului de Medicină Sportivă. Cine i-a dat viza lui Ekeng și motivul pentru care asiguratorii nu plătesc polița

Moarte la zero credit EMC: dezvăluiri șocante din interiorul Institutului de Medicină Sportivă. Cine i-a dat viza lui Ekeng și motivul pentru care asiguratorii nu plătesc polița
Publicat: 16/05/2016, 12:12

Cabinetul în care urmează să intre a fost modernizat după moartea lui Hîldan petrecută acum 16 ani. La un pas distanță, la Cardiologie, lucrurile nu s-au mai schimbat de ceva vreme deși, spune doctorul cardiolog Adriana Maria Marinescu, în rezultatele autopsiei lui Hîldan au apărut „semne cardiace patologice”.

La Cardiologie, bicicleta veche de două decenii, care măsoară tensiunea arterială post efort, nu mai funcționează. Doctorul Marinescu susține că a solicitat conducerii INMS modernizarea cabinetului cu un aparat pentru testul de efort maximal, un holter EKG pentru monitorizare timp de 24 de ore și un aparat de măsurare a stifnessului arterial. Niciunul dintre obiectele cerute nu a intrat în cabinet. Cu toate astea, directorul Alexandru Răzvan Bușneag spune că „dotarea institutului este destul de bună”. Doctorul Bușneag conduce institutul din 2002.

Pe 12 ianuarie anul acesta, pe ușa de lemn a încăperii cu numărul 14 ieșea camerunezul Patrick Ekeng, fotbalistul căruia Dinamo tocmai îi acordase numărul 14 în urma transferului. Controlul cardiologic făcut la doctorul Adriana Maria Marinescu venea la capătul unui circuit medical care a costat clubul Dinamo 350 de lei și în timpul căruia africanul a fost verificat prin analize de laborator, ortopedie, examen de dezvoltare fizică, examen cardiologic, ORL, oftalmologic și stomatologic. „Din punctul meu de vedere, Ekeng nu avea nicio problemă. Era normal cardiac. Am cerut și o ecocardiogramă pentru că așa am considerat eu!”, spune Maria Marinescu, cardiologul școlit în Japonia și Statele Unite.

Firul evenimentelor ulterioare este greu de înțeles. Directorul institutului, Alexandru Răzvan Bușneag, declară că, din cauza testului suplimentar cerut de cardiologul Marinescu, mijlocașul a primit doar o viză provizorie de o lună, timp în care trebuia să vină cu rezultatul eco-cordului. Analiza imposibil de realizat la INMS a fost făcută a doua zi la Medas – o clinică privată cu care Dinamo are contract – de doctorul Viorel Mihai și nu a evidențiat nicio afecțiune.

Citește în continuare pe ProSport.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase