Naționala masculină de baschet a României atacă turneul final Euro 2025! Prima partidă este joi la Ploiești contra Portugaliei

Naționala masculină de baschet a României atacă turneul final Euro 2025! Prima partidă este joi la Ploiești contra Portugaliei
Publicat: 23/08/2022, 08:10
Actualizat: 23/08/2022, 10:05

Dragan Petricevici, selecționerul naționalei noastre masculine, pregăteşte primele partide din noua campanie cu lotul convocat pentru partidele oficiale din calificările la Campionatul European din 2025.

Meciurile vor fi joi 25 august cu Portugalia (ora 19.00), şi luni 28 august cu Bulgaria, în grupa F.

România – Portugalia va fi transmis în direct de Digi Sport si de Prima Sport de la ora 19 (joi). Intrarea în Sala Sporturilor Olimpia este liberă.

Următoarele partide se vor juca cu Cipru (10 noiembrie) şi Portugalia (13 noiembrie), pentru ca finalul campaniei să cuprindă disputele cu Bulgaria (23 februarie 2023) şi Cipru (26 februarie 2023).

Selecționerul Dragan Petricevic a convocat un lot format din următorii sportivi: Emanuel Câțe, Radu Virna, Tudor Gheorghe, Lucas Tohătan, Marcu Badiu, Patrick Richard II, Bogdan Nicolescu, David Vida, Nandor Kuti, Rolland Torok, Ștefan Grasu, Bogdan Tibirnă, Alexandru Olah, Dragoș Diculescu, Luca Vasile și Mihai Măciucă.

Staff-ul tehnic tricolor pentru meciurile cu Portugalia și cu Bulgaria este format din: Dragan Petricevic (principal), Dan Ioan și Marius Bulancea (secunzi), Adrian Filovici (pregătire fizică), dr. Vasile Osan, Costin Ungurenci, Andrei Diaconu, Marius Toma (team-manager) si Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB).

Am trecut de precalificări, urmează alte partide pentru România

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 se va califica direct doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur. Celelalte vor mai avea o ultimă şansă de a continua cursa în turul III al precalificărilor.

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă marți și joi, la Tel Aviv, de reprezentativa Israelului, în al doilea meci amical din pregătirile pentru precalificările CE2025.

Israel s-a impus cu scorul de 105-61 (54-37), după ce în prima confruntare câştigase cu scorul de 112-61 (45-32).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase