Novak Djokovic recunoaşte că a existat o „eroare umană” în declaraţia sa de intrare în Australia și că a participat la evenimente după ce a fost diagnosticat cu COVID

Novak Djokovic recunoaşte că a existat o „eroare umană” în declaraţia sa de intrare în Australia și că a participat la evenimente după ce a fost diagnosticat cu COVID
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12/01/2022, 10:47

Tenismenul sârb Novak Djokovic (1 ATP), a recunoscut, miercuri, prin intermediul unui comunicat dat publicității, că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” atunci când a declarat la sosirea în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile.

Cu toate acestea, el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR, dar a asigurat că a „respectat distanţarea socială şi a purtat mască”, informează Agerpres.

„Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea. Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat”, a transmis Djokovic în comunicat.

Novak Djokovic: Nu am primit nicio notificare referitoare la un eventual test pozitiv

Numărul 1 mondial a mai spus că a participat la evenimentul în cadrul căruia a premiat mai mulți copii, dar înaintea acestuia, a făcut un test rapid care a ieșit negativ.

Mai mult, el spune că nu a primit nicio notificare referitoare la faptul că testul PCR a ieșit pozitiv.

„A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L’Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L’Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut”, mai spune Djokovic.

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipă în numele lui.

„Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată”, a adăugat el.

Djokovic a spus că „a furnizat informaţii suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune”, dar nu va face comentarii suplimentare „din cel mai mare respect pentru guvernul australian şi autorităţile sale şi ţinâd cont de procesul actual”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru COVID-19, reprezintă o „dezinformare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912