Oltchim a fost învinsă de Gyor ETO, scor 24-22, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor

Oltchim a fost învinsă de Gyor ETO, scor 24-22, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor
Publicat: 06/04/2013, 20:08
Actualizat: 13/02/2016, 05:59

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, sâmbătă, la București, cu scorul de 24-22 (14-10), de formația ungară Gyor ETO, în manșa tur a semifinalelor Ligii Campionilor.

Atmoferă de zile mari la Sala Polivalentă din București, umplută până la refuz de peste 5.000 de susținători ai Oltchimului în disputa cu campioana Ungariei, Gyor ETO, care a avut și ea parte de aproximativ 100 de fani prezenți în tribune, cu o oră înaintea începerii meciului.

Oltchim a ratat primul atac, iar la următoarea fază, pe ofensiva unguroaicelor a început și presiunea, cu fluierături din tribune. A ratat și Gyor, dar și Oltchim la următoarea fază, astfel că scorul a fost deschis apoi de formația oaspete, de la 7 metri, prin Gorbicz, 0-1 (min. 3). Au urmat alte două atacuri ratate de campioana României, dar nici adversara nu s-a lăsat mai „prejos”, fiind un festival de ratări de ambele părți, din cauza tracului. Aceeași Gorbicz a mărit însă la 0-2, tot de la 7 metri (min. 6), iar antrenorul Vestergaard a cerut time-out. Jocul Oltchimului lăsa de dorit.

Amorim a mărit la 0-3, după care a venit și primul gol al gazdelor, prin Bulatovici, abia în minutul 8 (1-3). Huiduielile s-au amplificat din tribune după două decizii intrepretabile ale arbitrilor germani Geipel-Helbig, scorul crescând la 1-6 (min. 10), însă și pe fondul greșelilor din tabăra vâlceană.

La mijlocul reprizei, tabela arăta 3-9, după minute bune de încercări eșuate ale Oltchimului de a reduce handicapul, în timp ce Gyor, cu Gorbicz în prim-plan, a defilat. Pași, pase greșite, fault în atac au fost „punctele negre” ale Oltchimului, care se lupta cu propria neputință. Au urmat două contraatacuri-școală pentru Oltchim, 5-9 (min. 19), dar Gyor nu a iertat, 5-12 (min. 22). Antrenorul Vestergaard a schimbat de mai multe ori linia de 9 metri, extremele, schemele, dar nimic nu a părut să funcționeze. Jucătoarele sale parcă erau în transă (6-13, min. 24). A venit și răbufnirea de orgoliu, dar mai ales de valoare, care a dus scorul la 10-13 în doar trei minute. La pauză, tabela arăta 10-14, după o primă repriză sub așteptări a Oltchimului, în care s-a remarcat doar extrema Ada Nechita, care nu a fost titulară.

„Gyor s-a apărat foarte dur în prima repriză. Cred că arbitrii au fost cam părtinitori cu ele și meritau niște eliminări, dar să nu uităm că mai este a doua repriză și cel mai importat va fi meciul retur. Nu trebuie să se întâmple o minune, ci doar să jucăm ce știm noi”, declara marea absentă din tabăra Oltchimului, Cristina Neagu, la pauză, la Digisport TV.

Repriza secundă a debutat tot cu greșeli în atacul Oltchimului, care au exasperat suporterii. Al doilea gol din acțiune al Katarinei Bulatovici, din totalul de trei, a venit abia în minutul 34 (11-15).
Minutul 37 a fost cel care a părut să dea semnalul revenirii, după o fază de generic TV, în care portarul Silvia Navarro a marcat din poartă în poartă, obligând Gyor să intre la time-out, 14-16. Fanii s-au aliat și ei cu jocul mult mai plin de ambiție al favoritelor, 16-18 (min. 42), iar atmosfera a fost din ce în ce mai plină de emoții. În minutul 45, Gyor își remontase din nou avantajul, 16-20, dar replica Oltchimului nu a întârziat (19-21, min. 49), păstrând speranțele fanilor intacte. Trei atacuri ratate consecutiv de Jovanovici și Managarova au dus publicul în pragul infarctului, dar Bulatovici a salvat onoarea, 20-21 (min. 52). Cu cinci minute înainte de final s-a intrat la time-out, la scorul 21-22. „România, România!”, scandau suporterii.

Ultimele minute au fost dramatice, până și „perfecta” Gorbicz a ratat de la 7 metri (22-23, min. 59). Oltchim nu a avut însă forța nici măcar de a egala, deși a avut șansa, iar partida s-a încheiat în favoarea campioanei Ungariei, care a și meritat-o, nu pentru că a jucat mai bine, ci mai ales pentru că a știut să speculeze mult prea numeroasele greșeli ale adversarei la acest nivel.

Marcatoare:

Oltchim – Bulatovici 8 goluri, Nechita 4, Manea 2, Meiroșu 2, Brădeanu 1, Farcău 1, Pineau 1, Barbosa 1, Curea 1, Navarro 1

Gyor – Gorbicz 8 goluri, Amorim 6, Kovacsics 4, Orban 2, Loke 2, Redei 1, Radicevici 1.

La meci au asistat mai multe personalități din lumea sportului, printre care s-a numărat antrenorii lotului olimpic feminin de gimnastică Mariana Bitang și Octavian Bellu, gimnasta Sandra Izbașa, președintele FR Handbal, Cristian Gațu, președintele FR Rugby, Alin Petrache sau președintele LPF, Dumitru Dragomir.

Partida retur, decisivă pentru calificarea în finala competiției, va avea loc în 11 aprilie, la Veszprem.

Tot sâmbătă, în Norvegia, în cealaltă semifinală, Larvik HK-Krim Ljubljana, scor 22-24 (9-16).

Partida retur este programată în 13 aprilie, pe terenul formației slovene.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale chiar de Gyor ETO, formația care a pierdut ulterior trofeul, în fața celor de la Buducnost.

Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune este câștigarea Ligii Campionilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale