Operația lui Duckadam s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore

Operația lui Duckadam s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore
Publicat: 25/09/2012, 23:04
Actualizat: 28/09/2018, 10:31

Operația la care a fost supus, marți, președintele de onoare al FC Steaua București, Helmuth Duckadam, s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Spitalului Floreasca din Capitală.

Potrivit surselor citate, statea lui Duckadam este bună, iar soția acestuia discută, în prezent, cu medicul Șerban Brănișteanu, șeful echipei care a efectuat intervenția chirurgicală, pentru a afla detalii despre operație.

Intervenția chirurgicală a vizat eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera brațului drept și introducerea unei grefe pe porțiunea de arteră subțiată, potrivit unor surse medicale.

Operația a fost programată inițial pentru luni, însă, pentru că au fost descoperite noi leziuni în urma unei investigații angio-RMN, s-a impus amânarea cu o zi a intervenției.

Duckadam a fost operat de către o echipă de medici condusă de Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca

Președintele de onoare al FC Steaua a efectuat, luni, o serie de investigații, printre care angio-RMN, care au pus în evidență alte leziuni decât cele identificate până acum, respectiv pe vasele energente de la aortă, au spus surse medicale.

Fostul portar a fost internat în 19 septembrie la Spitalul de Urgență Floreasca, fiind supus unor investigații complexe, în vederea intervenției chirurgicale.

Operația la care a fost supus, marți, președintele de onoare al FC Steaua București, Helmuth Duckadam, s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Spitalului Floreasca din Capitală.Diagnosticul pus inițial de medici în cazul Duckadam este insuficiență arterială acută la brațul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei

este înfundat, iar sângele nu mai circulă așa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. Din păcate, există riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă și să se îndrepte către inimă, spun specialiștii.

Începând din 19 septembrie, Duckadam urmează un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulația sanguină și abia apoi va intra în sală pentru un by-pass arterial. Această operație presupune eliminarea cheagurilor de sânge și introducerea unei grefe pe porțiunea de arteră subțiată, creând astfel o punte de legătură.

Intervenția chirurgicală este absolut necesară în cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregătită pentru intervenție

Brațul său este acum deformat, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimetri, care conține în interior multiple cheaguri de sânge. Acest lucru a cauzat o inflamație mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, și structuri nervoase. Medicii spun că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.

Cel mai probabil, operația va consta în eliminarea anevrismului și refacerea cu ajutor unei grefe a fluxului arterial.

Helmuth Duckadam a fost internat, în 7 septembrie, la Secția de Chirurgie Cardiocasculară din Constanța cu diagnosticul „insuficiență arterială acută la antebrațul drept”. A fost externat o zi mai târziu după ce a suferit un intervenție la antebraț. La mai puțin de o săptămână, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală. În 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigatii complexe în vederea operației.

Helmut Duckadam are această suferință încă din 1986, la doar două luni după ce a câștigat cu Steaua cupa campionilor europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmuth Duckadam a suferit o operație de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timișoara.

Duckadam a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu „roș-albaștrii” a mai cucerit două titluri de campion și o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă și două selecții la echipa națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Halep a primit noul verdict. Începe iar calvarul: Decizia TAS a fost...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×