Ordin de AREST pentru fostul PORTAR al PETROLULUI în cadrul scandalului Calcioscommese. Căpitanul echipei Lazio a fost reținut

Ordin de AREST pentru fostul PORTAR al PETROLULUI în cadrul scandalului Calcioscommese. Căpitanul echipei Lazio a fost reținut
Publicat: 28/05/2012, 11:35
Actualizat: 04/07/2013, 07:05

Un ordin de arestare a fost emis pe numele portarului echipei Petrolul Ploiești, Matteo Gritti, în timp ce căpitanul formației Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reținut, în cazul de meciuri trucate „Calcioscommesse”, internaționalul Domenico Criscită fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei

Conform agenției Ansa, aceste persoane au fost reținute pentru „asociere în vederea efectuării de fraude sportive”, în cadrul anchetei parchetului din Cremona privind meciuri aranjate.

Potrivit anchetatorilor, jucătorii vizați sunt bănuiți că au trucat meciuri contra unor sume de bani.

Procurorul din Cremona, Guido Salvini, a emis ordine de arestare pentru 19 persoane, din care 10 privind jucători din primele două serii. Domenico Criscito a fost precheziționat și audiat în cantonamentul Italiei de la Coverciano.

Conform Gazzetta dello Sport, procurorul Salvini a emis ordine de arestare pe numele lui Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova -ex Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria ex Novara), Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Joelson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci, fost mijlocaș, acum director sportiv, Vittorio Gatti, Luca Burini și Daniele Ragone, dar și a altor cinci persoane ce ar face parte din „celula” maghiară a organizației ce se ocupă de trucarea meciurilor în Italia: Zoltan Kenesei, Matyas Lazar, Laszlo Schultz, Istvan Borgulya și Laszlo Strasser.

În cadrul perchezițiilor a fost vizată și casa tehnicianului echipei Juventus, Antonio Conte, fost la Siena, pentru posibile pariuri la meciurile Novara-Siena și AlbinoLeffe-Siena.

Răchită: Gritti nu mai este jucătorul nostru, a avut contract până la finalul sezonului

Managerul general al Petrolului Ploiești, Valeriu Răchită, a declarat luni, la Sport.ro, că Matteo Gritti, pe numele căruia s-a emis un ordin de arestare, nu mai este jucătorul ploieștenilor, contractul său expirând la finalul sezonului, informează prosport.ro.

„Mi se pare o veste șocantă. Noi aveam hârtii prin care cazierul jucătorului era imaculat în Italia. E un băiat deștept, știe patru limbi străine. Nu mai este jucătorul nostru, a venit la noi din Elveția, a avut un contract până în vară și am decis să nu-l mai prelungim. Gritti a fost accidentat, fiind operat de menisc. Nu concep să existe jucători care să-și vândă colegii sau clubul. Îmi doresc ca organele statului să îi găsească pe acești trișori și să-i aresteze”, a declarat Răchită la Sport.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase