Pe cât vrea Gino Iorgulescu să vândă drepturile TV ale Ligii I

Pe cât vrea Gino Iorgulescu să vândă drepturile TV ale Ligii I
Publicat: 20/01/2014, 20:11
Actualizat: 07/10/2018, 20:00

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, într-o conferință de presă că va încerca să vândă drepturile de televizare a partidelor din Liga I cu aceeași sumă, 34 de milioane de euro pe an, obținută de predecesorul său, Dumitru Dragomir.

„Liga Profesionistă de Fotbal prin mine va negocia drepturile de televiziune. Chiar dacă prin piață se discută, eu cred că voi aduce aceiași bani la Ligă din drepturile TV”, a declarat Iorgulescu.

Cât privește actualul contract, Iorgulescu a menționat că televiziunile au efectuat plățile în proporție de 80 la sută: „Am făcut o informare privind contractul cu televiziunile, dacă s-au făcut plățile. Și s-au făcut plățile în proporție de 80 la sută”.

O decizie aprobată de Adunaea Generală a LPF a fost legată de revocarea observatorilor de joc, urmând a se organiza un nou examen. „Un alt punct a fost revocarea observatorilor de joc. Vom organiza un nou examen în această iarnă până la începerea returului. Vrem să facem o testare să văd nivelul și să știu cum stăm”, a mai spus președintele LPF.

Gino Iorgulescu a precizat că în cazul în care vremea nu va permite disputarea unor partide din Liga I va reanaliza calendarul deja stabilit: „Dacă nu se vor putea juca meciuri din cauza vremii, atunci o să reanalizăm calendarul. Directiva UEFA și FIFA este să se termine până la 15 mai, dar o să cerem o derogare pentru că nu suntem calificați și să putem să ducem până la 1 iunie. Și atunci o să găsim date în calendar”.

Adunarea Generală a LPF a avut loc, luni, la sediul LPF, în prezența președintelui FRF, Mircea Sandu, invitat de Gino Iorgulescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase