Pițurcă e aproape de plecarea la Al Ittihad. REACȚIA lui Burleanu

Pițurcă e aproape de plecarea la Al Ittihad. REACȚIA lui Burleanu
Publicat: 29/09/2014, 14:27

Presa arabă susține că Victor Pițurcă va conduce meciurile cu Ungaria și Finlanda, de pe 11 și 14 octombrie, apoi va zbura către Riad, pentru a deveni antrenorul lui Al Ittihad.

Sursa notează că, la Al Ittihad, Pițurcă va avea un salariu de 2 milioane de euro pe an și îi va avea ca secunzi pe Eugen Neagoe și Valeriu Răchită, în timp ce Marian Dima va fi preparator fizic, Martin Tudor va fi antrenor cu portarii, Ovidiu Costeșin va fi manager sportiv, iar fiul lui Pițurcă, Alex, va fi și el secund.

Digisport scrie că, în loc de 1,4 milioane de euro, cât ar fi trebuit Pițurcă să plătească FRF în caz că pleacă de la națională, Federația va primi doar 400.000 de euro, în urma înțelegerii dintre Pițurcă și președintele Răzvan Burleanu.

Dacă va semna cu Al Ittihad, Pițurcă se va duela cu Reghecampf, care antrenează pe Al Hilal. În trecut, între cei doi au existat mai multe contre, legate de pregătirea și prestația jucătorilor Stelei, antrenați pe atunci de Reghecampf, la echipa națională. Duelul dintre Al Ittihad și Al Hilal are loc pe 1 decembrie.

REACȚIA LUI BURLEANU: Pițurcă mi-a spus că nu pleacă, dar nu mi-a spus până când

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că selecționerul Victor Pițurcă i-a transmis că nu va părăsi echipa națională fără a-i preciza până când, în ciuda informațiilor din presa arabă, potrivit cărora tehnicianul ar fi semnat un contract pentru a antrena formația Al-Ittihad.

„Cunoașteți care este poziția mea, care este poziția domnului Victor Pițurcă. Am avut o discuție cu el, mi-a transmis și v-a transmis în toată această perioadă că nu pleacă, astfel încât toate aceste informații le-aș cataloga drept zvonuri ce nu se vor concretiza. Vorbim de perioada aceasta. Mi-a spus că nu pleacă, dar nu a precizat până când”, a declarat Burleanu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că echipa națională are nevoie de liniște înaintea meciurilor cu Ungaria, din 11 octombrie, pe Arena Națională, și cu Finlanda, din 14 octombrie, de la Helsinki, din preliminariile Euro-2016.

„În momentul de față nu ar trebui să cădem pradă acestor zvonuri. De ce? Fiindcă în momentul de față trebuie să păstrăm cu toții această unitate și această atmosferă în jurul echipei naționale, atmosferă pentru care ne-am bătut să fie astfel înaintea meciului cu Grecia și ați văzut cât de bine ne-a fost, o victorie foarte importantă, care ne deschide în momentul de față, o fereastră imensă în ceea ce privește această campanie de calificare pentru Euro-2016. Ne dorim să păstrăm unitatea în jurul echipei naționale, o atmosferă foarte liniștită pentru a putea pregăti meciul la cel mai înalt nivel”, a spus șeful FRF.

Întrebat de ce a spus selecționerul că nu este dorit sută la sută de FRF, Burleanu a răspuns: „Eu nu am capacitatea de a intra în mintea domnului Victor Pițurcă și să îmi imaginez de ce a spus că nu este dorit.”

Totuși, în cazul în care Pițurcă va da curs ofertei venite din Arabia Saudită, FRF are soluții de rezervă pentru înlocuirea tehnicianului. „FRF, în cazul în care rămâne descoperită, în cazul în care Victor Pițurcă pleacă, are o variantă de rezervă, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung”, a menționat Burleanu.

Totodată, președintele FRF a afirmat că nu fost modificat contractul selecțioenrului, pentru a îndrepta eroarea ce privește durata actului, 30 noiembrie 2015, în loc de 30 noiembrie 2016.

„Nu s-a făcut încă un act adițional la acest contract, pentru că o modificare a unui contract se poate face doar prin Comitetul Executiv. A fost doar o discuție referitoare la acest subiect. Victor Pițurcă a spus că nu ține la acea clauză care implică o cheltuială financiară pentru federație, dacă va rămâne alături de echipa națională până după Euro-2016”, a mai spus Burleanu.

Presa din Arabia Saudită a scris că Victor Pițurcă a semnat un contract cu Al-Ittihad, urmând să preia conducerea tehnică a echipei după meciurile României cu Ungaria și Finlanda.

Interesul grupării saudite pentru Victor Pițurcă datează de la începutul lunii. Cele două părți au negociat încheierea unui contract, dar nu au ajuns la un acord.

Selecționerul are contract cu Federația Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 și, conform înțelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă se ridica în acest moment la 1,4 milioane de euro.

Pițurcă a negociat și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu a acceptat ruperea contractului fără despăgubiri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice