Presa străină, uimită de gestul Soranei Cîrstea față de Adrian Cruciat. Ce scriu jurnaliștii | VIDEO

Presa străină, uimită de gestul Soranei Cîrstea față de Adrian Cruciat. Ce scriu jurnaliștii | VIDEO
Presa străină, uimită de gestul Soranei Cîrstea față de Adrian Cruciat. Ce scriu jurnaliștii | VIDEO. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/02/2021, 15:04

Presa străină a relatat sâmbătă despre gestul Soranei Cîrstea din timpul meciului acesteia cu americanca Ann Li, în sferturile de finală de la Grampians Trophy.

În startul celui de-al doilea set, Cîrstea (72 WTA) i-a reproșat antrenorului său, Adrian Cruciat, că nu știe ce să facă, în contextul în care deja pierduse primul set cu 3-6.

La două game-uri distanță, când era deja condusă cu 0-3, Sorana a avut o izbucnire nervoasă care nu le-a scăpat jurnaliștilor, informează Digi Sport.

Sorana Cîrstea a cerut un avertisment pentru propriul său antrenor

În timpul pauzei dintre game-uri, Adrian Cruciat a încercat să îi transmită Soranei câteva sfaturi de la distanță, însă românca nu a fost deloc bucuroasă.

„Taci din gură, taci, taci din gură!”, i-a spus ea antrenorului.

Ulterior, Sorana i-a cerut arbitrei de scaun să îi dea un avertisment lui Cruciat.

„Puteți să-i dați un avertisment? Vorbește non-stop! El e acolo, eu sunt aici. I-am zis de zece ori să tacă”, s-a plâns Sorana arbitrei de scaun.

Surprinsă la rândul ei, arbitra de scaun i-a explicat jucătoarei că un avertisment dat antrenorului său echivalează cu un avertisment pentru ea însăși, moment în care Sorana a dat înapoi.

„Știu, dar spuneți-i să tacă! I-am spus de 10 ori, nu mai pot”, a răspuns jucătoarea din România.

În cele din urmă, Sorana Cîrstea a pierdut meciul cu Ann Li, scor 3-6, 1-6.

Presa internațională descrie episodul ca fiind „un caz ciudat”

Răbufnirea Soranei Cîrstea a atras atenția jurnaliștilor sportivi din străinătate, care au scris despre incident, catalogându-l drept „ciudat”.

„Gradul de nervozitate a fost ridicat în Australia. Dacă nu ne credeți, întrebați-o pe românca Sorana Cîrstea, numărul 72 WTA, care a fost protagonista unui moment neobișnuit în sfertul de finală de la Grampians Trophy. La una dintre pauze, jucătoarea i-a cerut arbitrei de scaun să-i dea un avertisment… antrenorului său!

Arbitra, fiind surprinsă, i-a explicat jucătoarei că ea va fi cea afectată dacă antrenorul ei va fi avertizat, așa că românca n-a mai insistat cu solicitarea sa”, scrie Marca.

„Ce caz ciudat la un turneu de pregătire pentru Australian Open! Sorana Cîrstea a fost plină de nervi la meciul din sferturi, de la Grampians Trophy. De fiecare dată cineva nu o lăsa să se concentreze și o întreruperea cu comentarii. Ea chiar a cerut sancționarea persoanei care tot făcea gălăgie. Și nu, acel om nu era soțul ei, ci antrenorul său, Adrian Cruciat”, au scris și germanii de la RTL.

La Sexta a descris incidentul ca fiind „o scenă rar întâlnită în lumea tenisului”.

„O scenă rar întâlnită în lumea tenisului. Nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat, ci din cauza persoanei care a cerut asta. Românca Sorana Cîrstea a făcut ceva ce a surprins pe toată lumea. La o pauză, a cerut un avertisment pentru antrenorul său!”, scrie publicația.