Președintele COSR, Alin Petrache, și-a depus demisia după JO 2016

Președintele COSR, Alin Petrache, și-a depus demisia după JO 2016
Publicat: 29/08/2016, 14:13

Alin Petrache (39 de ani) a fost ales în 2014 pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se încheia oricum după Jocurile Olimpice de la Rio. COSR va organiza în această toamnă alegeri pentru funcțiile de conducere pentru următorii patru ani.

România a încheiat această ediție a Jocurilor Olimpice pe locul 47 în clasamentul pe medalii. După 16 zile de întreceri, sportivii români au obținut o medalie de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin) și trei de bronz (canotaj – barca de 8+1; Gabriel Sîncrăian – haltere, 85 kg; Albert Saritov – lupte libere, categ. 97 kg).

Iată comunicatul postat pe site-ul oficial al COSR:

„Având în vedere că Echipa Olimpică a României nu a reușit, la Jocurile Olimpice de la Rio, să își îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică și federațiile naționale (6-8 medalii), și așa cum am anunțat deja că voi face, astăzi mi-am depus demisia din funcția de președinte al COSR în fața Comitetului Executiv, care va urma pașii statutari pentru preluarea prerogativelor.

Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile și rezultatele pe care și le doreau. Știu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă și care nu poate fi rezolvată cu soluții de moment.

Referitor la chestiunea legată de disfuncționalitățile echipamentului sportiv de la Rio, am încredere totală în instituțiile statului că își vor face datoria cu prisosință și aștept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar și pe cea internă a COSR.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio.

Consider că, demonstrez, din nou, că nu am ținut niciodată la funcții sau la anumite poziții, indiferent de importanța acestora. Rămân același manager sportiv onest, care spune ce gândește, indiferent cât de urât sună adevărul uneori și care își respectă cuvântul.

Cred în continuare că proiectul meu, România Olimpică 2014-2024, este un program care poate revitaliza sportul românesc. Cred că avem nevoie de un Acord Național pentru Sport pentru următorii 20 de ani. Am convingerea că sunt necesare și alte ingrediente precum echipa, fair-play-ul, respectul, solidaritatea și patriotismul, valori demult uitate în societatea românească.

Ca să evităm orice speculație de presă și ca să fie clar pentru toți editorialiștii care își mai aduc aminte de sportul românesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc să mai candidez pentru vreo funcție în cadrul COSR la următoarele alegeri.

Le mulțumesc tuturor colegilor din fenomenul sportiv care au sprijinit ideile mele și care mi-au fost alături în această perioadă, dar și familiei mele căreia i-am putut dedica mai puțin timp în contextul implicării mele în fenomenul olimpic.

Vă mulțumesc. Alin Petrache”

Contactat de MEDIAFAX, Alin Petrache a precizat că nu vrea să comenteze mai mult decât a declarat pe site-ul oficial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase