Președintele FRF vrea să fie membru în Consiliul FIFA. Răzvan Burleanu a anunțat că va candida pentru un mandat

Președintele FRF vrea să fie membru în Consiliul FIFA. Răzvan Burleanu a anunțat că va candida pentru un mandat
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (FOTO: Facebook/FRF)
Publicat: 14/01/2021, 21:25
Actualizat: 14/01/2021, 21:47

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunțat că va candida pentru un mandat de membru în Consiliul FIFA, la alegerile ce vor avea loc cu ocazia celui de al 45-lea Congres UEFA la Montreux, Elveția, pe 20 aprilie 2021.

Comitetul Executiv UEFA și cele 55 de asociații membre UEFA au fost informate deja cu privire la lista candidaților.

Conform statutului FIFA, UEFA are rezervate cinci poziții pentru membri obișnuiți în Consiliul FIFA, unul din ei trebuind să fie o femeie, informează Mediafax.

Astfel, pentru cele patru posturi rezervate UEFA în Consiliul FIFA sunt: Răzvan Burleanu (România), Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Pentru locul rezervat unei persoane de sex feminin s-au înscris Evelina Christillin (Italia) și Laura McAllister (Țara Galilor).

Obținerea unui asemenea mandat echivalează și cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.

Candidatura președintelui FRF, Răzvan Burleanu, este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 și până în prezent.

Suma colosală pe care FRF a pierdut-o din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de Răzvan Burleanu

Federația Română de Fotbal (FRF) a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Anularea competițiilor, biletele nevândute, precum și testele pentru depistarea COVID-19 au lovit grav în conturile forului de la “Casa Fotbalului”.

Pierderile cauzate de criza de COVID-19 sunt undeva în jur de 1,8 milioane de euro, pentru că avem pierderi în jur de un milion de euro din vânzarea de bilete, pierderi la Mogoşoaia şi Buftea de 400.000 de euro, aşa cum mai vorbim şi despre aceste costuri cu avioanele charter ale naţionalei de tineret de aproximativ 100.000 de euro, apoi costurile suplimentare pentru testarea arbitrilor şi delegaţilor, deci toate însumează 1,8 milioane de euro. Cu toate acestea, ne ţinem de această creştere a veniturilor în 2020. În 2021 veţi vedea o altă creştere a veniturilor la nivelul FRF ca urmare a faptului că ne asumăm noi surse de venit. De asemenea, pot să anunţ că federaţia a încasat zilele trecute de la FIFA un fond suplimentar faţă de ceea ce primeşte în fiecare an. Este vorba despre un milion de dolari”, declara Răzvan Burleanu, anul trecut, în octombrie.

E oficial! Vom găzdui, alături de Georgia, EURO 2023-U21. Președintele FRF, Răzvan Burleanu: „Înseamnă un mare succes pentru România”

UEFA a anunţat, la începutul lunii decembrie, că România şi Georgia vor găzdui împreună turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din anul 2023.

UEFA a anunţat, prin decizia Comitetului Executiv din 3 decembrie 2020, faptul că EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România şi Georgia. Succesul dosarului de candidatură FRF înseamnă participarea României U21 la turneul final de peste trei ani, a treia calificare consecutivă la EURO reprezentând o premieră istorică la acest nivel pentru fotbalul românesc. România devine astfel singura ţară europeană gazdă la două turnee finale U21, după cel găzduit în 1998. Campionatul European în formatul cu ţară sau ţări-gazdă a debutat în 1994 şi ediţia 2023 va fi cea cu numărul 16 de acest fel. Până acum au fost gazde, o singură dată, cronologic: Franţa, Spania, România, Slovacia, Elveţia, Germania, Portugalia, Olanda, Suedia, Danemarca, Israel, Cehia, Polonia, Italia, Ungaria şi Slovenia (2021)”, se arată pe site-ul FRF.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult